Λ

Esthetische chirurgie

Esthetische chirurgie

Esthetisch chirurg Hubert Tytgat meent dat de tijd van bezinning is aangebroken. “Cosmetische chirurgie was ooit het voorrecht van rijken en beroemdheden. De drempelvrees om bij een esthetisch chirurg binnen te stappen is de afgelopen jaren drastisch verminderd, en dat heeft goede en minder goede kanten. Het is goed dat mensen met een esthetisch probleem naar een chirurg durven te stappen, maar aan de andere kant zien we ook hoe er risicovolle of controversiële operaties worden uitgevoerd.” Esthéticienne duikt in de wereld van de esthetische chirurgie.

Λ

De doula: moderne bevallingscoach

De doula: moderne bevallingscoach

De meeste vrouwen worden tijdens de bevalling alleen ondersteund door hun partner en de medische staf. Tegenwoordig zit daar ook vaak een doula bij. In de Verenigde Staten is het woord ingeburgerd geraakt als zwangerschaps- en bevallingscoach. De doula wordt gezien als een ervaren en kundige vrouw, die aanstaande ouders op een niet-medische manier ondersteunt tijdens de zwangerschap, de geboorte van hun kindje en in de periode erna. Zij blijft gedurende de hele bevalling bij de barende vrouw. In het nieuwe nummer van Esthéticienne lees je meer over deze bijzondere functie.

Λ

Pityriasis rosea

Pityriasis rosea

Pityriasis rosea is een vaak voorkomende acute, zelfgenezende papulosquameuze huideruptie die voornamelijk voorkomt bij gezonde adolescenten en jongvolwassenen. Het heeft een schilferend en roze aanzien. Er zijn geen algemene ziekteverschijnselen en het geneest weer spontaan. Sommigen denken dat een virus de oorzaak is, maar hier is nog geen sluitend bewijs voor. Dermatoloog Roel Genders legt je aan de hand van diverse voorbeelden uit welke vormen er zijn en hoe ze behandeld kunnen worden.

Λ

Gojibessen

Gojibessen

De Tibetaanse gojibes is een natuurlijke anti-oxidant die groeit in het Himalaya-gebergte. Eeuwen geleden ontdekten lokale bewoners de weldadige en gezonde invloed van de gojibes. Inmiddels is de populariteit ervan ook naar de westerse wereld overgewaaid. Zo heeft de bes in Amerika, Engeland en vooral Australië zijn intrede gemaakt als een nieuw en revolutionair product dat bijdraagt aan het goed functioneren van het lichaam. En voor de cosmetica is de gojibes het nieuwe anti-agingmiddel. Meer weten over deze vrucht? Lees dan het juninummer van Esthéticienne.

Λ

Bloementypes en bloemenoliën

Bloementypes en bloemenoliën

Bloementypes houden van luxe, hebben een levendige fantasie en zijn heel creatief. Daarentegen kunnen ze snel uit balans zijn. Omdat bloementypes gericht zijn op de buitenwereld, zijn ze ontvankelijk voor prikkels uit de omgeving. Bloementypes zijn altijd op zoek naar uitdagingen en vernieuwingen. Hun passie is terug te vinden in hun beroep of werk. Ze kunnen andere mensen enthousiasmeren met hun passie voor het kleurrijke leven. Deze types omhullen zich graag in (luxe) bloemenoliën zoals jasmijn, gardenia, kamille, lavendel, mimosa, neroli, tuberoos en ylang-ylang. Bloemenoliën hebben een grote uitwerking op de psyche en de huid. Zo zorgen ze voor ontspanning, zachtheid, liefde en overgave. Op de huid werken ze verzachtend, voedend en helend. Veel bloemen komen uit warme streken of exotische oorden. De essentiële oliën kunnen het hele jaar door ingekocht worden. Ontdek de bijzondere werking van bloemenoliën in het juninummer van Esthéticienne.

Λ

Bedrijfskleding

Bedrijfskleding

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Dit keer een vraag van een schoonheidsspecialist uit Den Haag. Zij heeft nieuwe bedrijfskleding gekocht die van inferieure kwaliteit blijkt te zijn en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Een half jaar geleden heb ik voor mij en mijn medewerkers nieuwe bedrijfskleding aangeschaft. Die aankoop heb ik bij hetzelfde bedrijf gedaan als waar ik mijn kleding voorheen bestelde, aangezien dat goed bevallen was. Deze keer hadden we echter een hele andere ervaring met de kleding. De stof liep na een keer wassen behoorlijk uit, de broek werd tijdens het dragen enkele maten groter en het jasje is enorm gaan omkrullen. Ik heb daarop contact opgenomen met de leverancier en hun het verhaal uitgelegd. Tot mijn verbazing was deze niet bereid enige concessie te doen. Het lag volgens de firma namelijk aan het type stof. De directie wenst mijn klacht dan ook niet serieus te nemen. Wat nu?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega's uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: Beautywind in de rug
Onderzoek: Lezersonderzoek Esthéticienne
Reportage: Helga Wouterse uit Varik
Branche: Jaarverslag NCV
Congres: 60 jaar Anbos
Behandeling: Zenuwbehandeling voor de huid
Financieel: Reiskostenvergoeding
Huidzaken: Actinische keratosen
Getroffen: Aflevering 12: Opgefokt
Massage: Sabaaydi silk secret
Beauty & food: Uw huid, de zon en uw gezondheid
Visagie: Zomerfris
Healing: Bovenrug en schouders
Spa culinair: Aardbeien
Ontwikkeling: Zorg voor het celmembraan
Terugblik: Cosmoprof 2009
Jubileum: Hannah 30 jaar
Lezersaanbieding: Zineng Qigong online videocursus
Bodytalk: Parijs
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Acqua Colonia

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 8 juli.