Λ

Cosmeceuticals, van pampering naar harde resultaten

Cosmeceuticals, van pampering naar harde resultaten

Vraag aan de markt wat cosmeceuticals zijn en men antwoordt dat het cosmetica zijn met actieve ingrediënten in hoge(re) concentraties. Indirect wil men daarmee zeggen dat ze werkzamer zijn dan cosmetica en niet zozeer het verwennen als wel puur rationele huidverbetering beogen. Het is een mooie verklaring, maar berust het ook op feiten? Gaat het hier om een nieuwe wetenschap, of om een marketingverhaal? Steeds meer merken voeren de claim. Cosmeticajournalist Monique Lindeboom gaat in het julinummer van Esthéticienne op onderzoek uit.

Λ

Definitief ontharen

Definitief ontharen

Wie al eens op vakbeurzen heeft rondgekeken, weet dat het aanbod van lichtontharingsapparatuur enorm groot is. Laser, IPL, intelligent IPL, VLP, ELH: de kreten vliegen je om de oren. Het ene apparaat ziet er nog mooier uit dan het andere. Ook de prijzen verschillen enorm: van €8.000 tot wel €50.000. Andere apparaten kan je huren voor maar een paar tientjes per dag en er zijn zelfs aanbieders die het apparaat tegen een deel van de winst gratis in je salon plaatsen. Waarschijnlijk heb je je afgevraagd waarom het ene apparaat €48.000 moet kosten en het andere nog geen €10.000. Wat zijn de verschillen en wat werkt wel goed en wat niet? Zijn er eigenlijk wel verschillen in de werking? En hoe zit het met de service? Werkt het verwijderen van pigmentvlekken, tele’s en couperose en het verjongen van de oudere huid echt? Van de verhalen en folders van de leveranciers word je niet echt veel wijzer, want uiteraard vertelt elke leverancier dat zijn of haar apparaat het beste is in zijn prijsklasse. In Esthéticienne geeft Willem Bos onafhankelijke, objectieve achtergrondinformatie over de werking van apparatuur waarmee je keuze hopelijk een stuk minder moeilijk wordt gemaakt.

Λ

Acnelittekens

Acnelittekens

Acne wordt veroorzaakt en gekarakteriseerd door verschillende factoren. Denk aan de propionibacterium acnes activiteit, verhoogde talgproductie, androgene hormoonstimulatie, verhoorning van de haarzakjes en ontstekingsreacties. Zeven op de 100 mensen hebben ermee te maken (gehad). Het komt vooral voor bij jongeren (80 procent van de meisjes en 90 procent van de jongens) in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar. Daarbij krijgt tien tot vijftien procent te maken met littekenvorming. Gelukkig zijn er verschillende methodes waarmee acnelittekens behandeld kunnen worden. Dermatoloog Roel Genders legt je aan de hand van diverse voorbeelden uit welke methodes er zijn voor de behandeling van acnelittekens.

Λ

Zwoele zomeravond

Zwoele zomeravond

Heerlijk, het is weer zomer! Genoeg reden om eens lekker uit te pakken met een mooie avondmake-up. Visagist Sascha Koninkx laat je zien hoe je stapsgewijs een prachtige zwoele avondmake-up kunt creëren. Met zo’n look kan je strandfeest niet meer stuk! Blader snel door het nieuwe nummer van Esthéticienne en ontdek hoe ook jij vanavond de show kunt stelen.

Λ

Anti-aging met de juiste voeding en voedingssupplementen

Anti-aging met de juiste voeding en voedingssupplementen

Erik Richter is onderwijzer, ondernemer en specialist op het gebied van anti-aging. In Esthéticienne publiceert hij over de invloed van voeding, lifestyle en voedingssupplementen op de huid. “Behandelaars richten zich vaak op de buitenkant van de huid en ik adviseer om dit van binnenuit te ondersteunen. De huid is een reflectie van de binnenkant.” Erik heeft zich verdiept in de orthomoleculaire biochemie en nutritionele geneeskunde. “Ik studeer gezondheid”, zegt hij zelf. Van oorsprong is hij docent en hij glimlacht dat teaching in zijn DNA opgeslagen zit. Hij heeft een uitgesproken mening over de farmaceutische industrie. Een portret van deze veelzijdige voedingsspecialist.

Λ

Ontharing op afbetaling

Ontharing op afbetaling

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Dit keer een vraag van een schoonheidsspecialist uit Friesland. Zij helpt haar klanten met veel enthousiasme van hun overtollige haarbossen af. Daarbij maakt ze gebruik van een lichtflitsapparaat. Een van haar klanten wil de behandeling op afbetaling ondergaan. Het Ethiek-panel buigt zich over dit dilemma. “Een van mijn klanten is sterk behaard en wil met spoed een ontharingskuur ondergaan. Ze schaamt zich erg voor haar overbeharing. Helaas beschikt zij niet over de financiële middelen om deze behandeling ineens te betalen. Daarom zou ze graag een afbetalingsregeling willen treffen. Met het bedrag dat zij per maand kan afdragen, zal ze echter nog drie jaar lang een schuld bij me hebben. Ik vraag me dan ook af of dit verstandig is. Wat adviseert het panel mij hierin?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: Verkooprebellie
Formule: Body & Bite, tand- en schoonheidsverzorging ineen
Terugblik: Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Hardenberg
Financieel: Belastingbedragen bij verschillende winstniveaus
Huidzaken: Ongewenste haargroei
Esthéculaap: Zorgdieren bevorderen genezing
Getroffen: Bijeffecten
Massage: Sabaaydi kokosstempelmassage
Aromatherapie: Duindoorn
Healing: Ademhalingsoefening
PMU: Oranje wenkbrauwen en blauwe lipliners
Bedrijfreportage: Care Cosmetics
Methode: Fijne kneepjes van het vak
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Floris No. 89

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 5 augustus.