Λ

Beauty Salon dimensions

Beauty Salon dimensions

Op 12, 13 en 14 september stromen de Utrechtse Jaarbeurshallen weer vol beautyspecialisten. Ze komen allemaal af op de jaarlijkse vakbeurs Beauty Salon dimensions. Ook dit jaar blijft de beurs zich vernieuwen. Met nieuwe exposanten en regelrechte primeurs, naast vaste succesvolle ingrediënten als de Make-up Award, het NK Nail design en het Black Hair & Beauty Paviljoen. Daarmee blijft de beurs een belangrijke bron van inspiratie en oriëntatie. Ontdek in het septembernummer van Esthéticienne wat voor gevarieerd activiteitenprogramma de beurs Beauty Salon dimensions je te bieden heeft en lees alvast welke noviteiten je kunt verwachten.

Λ

Schoonheidsspecialist in een therapiecentrum

Schoonheidsspecialist in een therapiecentrum

Madelon Moonen uit Hoensbroek-Heerlen werkt als schoonheidsspecialist in het U-Center in het Zuid-Limburgse Epen. Het U-Center is een therapiecentrum voor mensen met een ‘lifestyleprobleem’: dringende afhankelijkheid van alcohol, drugs, medicatie, roken, eten, sexualiteit, internet en gokken komen hier het meest voor. Wie een afhankelijkheidsprobleem wil bestrijden kiest zelf voor een opname in het U-Center. Dat gebeurt meteen, want er is geen wachttijd. Na een hele dag in intensieve therapie gewerkt te hebben, zijn de gasten blij wanneer ze 's avonds even kunnen genieten van een schoonheidsbehandeling. “Het is mooi, maar vooral dankbaar werk. Met mijn behandelingen draag ik bij aan het welbevinden en het genezingsproces van de cliënt”, vertelt Madelon enthousiast. Lees meer over deze bijzondere werkplek in de nieuwe editie van Esthéticienne.

Λ

Zoetstoffen: gezondheid of handel?

Zoetstoffen: gezondheid of handel?

Zoet is gewild. Maar gezien de schadelijke effecten van witte suiker nemen sommigen hun toevlucht tot bruine suiker, rietsuiker of honing. Hiermee veronderstellen ze de ondeugd te ontlopen. Gert Schuitemaker helpt je echter uit die droom. Wist je bijvoorbeeld dat bruine suiker niets anders is dan witte suiker met een kleurtje? Daar is dus niets mee gewonnen. Ook met suikerrietsuiker uit de reformwinkel schiet je niet veel op. Dit zijn vaak kristalletjes met een bruin kleurtje. Wellicht dat deze suiker nog enige mineralen, zoals chroom en zink met zich meedraagt, maar veel mag je hiervan niet verwachten. De heerlijke zoete smaak gaat namelijk gepaard met het ongezonde effect van suiker op ons hormonale systeem. Is je interesse gewekt? Blader dan snel het dubbeldikke nummer van Esthéticienne door en ontdekt nog meer (on)waarheden over het gebruik van zoetstoffen.

Λ

Sandelhout en amyris

Sandelhout en amyris

De sandelboom is een langzaam groeiende boom met een bruingrijze stam en lichtpaarse bloemen. Deze groenblijver kan zo’n acht meter hoog worden. Hij groeit in Indonesië, in Zuidoost-Azië en in India. Uit de gemalen houtsnippers wordt een poeder gewonnen dat de Hindoes gebruiken bij godsdienstige rituelen en begrafenissen. Daarnaast wordt het hout geperst tot wierookstokjes. Wanneer de boom ouder is dan dertig jaar, kan uit de wortels en het hout een etherische olie gewonnen worden: een dikke donkergele olie met een zoete, houtachtige geur die men toepast in parfums en cosmeticaproducten. Esthéticienne leert je meer over deze bijzondere olie.

Λ

Kogelmassage

Kogelmassage

De nieuwste massage van Alcina masseert de stress weg. De behandeling wordt uitgevoerd met een houten of metalen kogel. Voor eenmalig gebruik is er zelfs een kogel van piepschuim. Door het bewerken van energiebanen en –centra kan de schoonheidsspecialist de energie herstellen, waardoor rust en ontspanning optreden. Esthéticienne doet verslag van deze bijzondere kogelmassage.

Λ

Marjo Horn

Marjo Horn

Last van rimpels of een vermoeide huid? Gooi het eens over een andere boeg en breng het gelaat in topconditie met speciale oefeningen en voedingsadviezen. Het boek ’Verjong je huid in 21 dagen’ van Marjo Horn staat boordevol gezonde voedingsrecepten en spier- en ademhalingsoefeningen. Wie de kuur trouw volgt, wordt al snel beloond met een verstrakte en stralende huid. Esthéticienne doet exclusief verslag van de vrouw die schuil gaat achter deze bijzondere methode.

Λ

Corpus: reis door de mens in 55 minuten

Corpus: reis door de mens in 55 minuten

Dit voorjaar vierde Corpus ‘reis door de mens’ haar eenjarig bestaan. Deze educatieve attractie van het menselijk lichaam heeft een bijzonder succesvol jaar achter de rug. Wie het indrukwekkende gebouw van Corpus nog niet zelf heeft bewonderd, heeft er ongetwijfeld al eens in de pers of op het nieuws een glimp van mogen opvangen. Corpus, Latijn voor lichaam, is namelijk niet te missen. Het 35 meter hoge transparante gebouw langs de A44 valt op door het reusachtige lichaam dat er bovenuit steekt. Hier kunnen bezoekers spelenderwijs de functies van het menselijk lichaam ontdekken. Esthéticienne neemt je mee op reis door het jubilerende lichaam van Corpus.

Λ

De finishing touch van uw salon

De finishing touch van uw salon

In Nederland dragen meer dan een miljoen mensen bedrijfskleding tijdens hun werk. Het belang van hygiëne speelt daarbij een grote rol, een onontbeerlijk gegeven voor de cosmetische branche. Maar ook de herkenbaarheid van het bedrijf is een belangrijk aandachtspunt, waardoor men professionaliteit en vertrouwen uitstraalt. Een eigen kledinglijn is niet alleen voorbehouden aan een beautyfarm of groot instituut met tientallen medewerkers. Met een bepaalde kleurkeuze en styling kan een zelfstandig schoonheidsspecialist zich ook onderscheiden en een eigen huisstijl creëren. De klassieke witte kleding ontleend aan de medische sector (soms met wat kleuraccenten) blijft populair; maar we zien steeds meer modieuze ontwerpen qua kleur en belijning. Esthéticienne publiceert een overzicht van diverse opvallende designs van bedrijfskledingfabrikanten.

Λ

Afspraak plannen

Afspraak plannen

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Dit keer een vraag van een schoonheidsspecialist uit Wassenaar. Sommige klanten van haar kunnen of willen geen nieuwe afspraak plannen na een behandeling. “Hoewel mijn klanten continu aangeven erg tevreden te zijn, geven ze bij het afrekenen aan hun agenda niet bij de hand te hebben. Gezien hun drukke en onregelmatige werkzaamheden willen ze pas een afspraak plannen wanneer ze daar zin in hebben. Op zich ben ik heel flexibel ingesteld en kan ik ze eigenlijk altijd wel inplannen, maar ik vind het toch prettiger om vooraf te weten waar ik aan toe ben. Hoe kan ik mijn klanten ongeforceerd aansporen om wel degelijk een nieuwe afspraak te plannen?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Bedrijfskleding

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: Over de streep
Aankondiging: Professional Wellness
Reportage: Instituut Holtzhuizer in Nijmegen
Exposanten: Wie staat waar in Utrecht?
Noviteiten: BSd heeft heel wat te bieden
Financieel: Hoe verzorgd blijven u en uw kinderen achter?
Huidzaken: Liefdadigheidsinstelling
Achtergrond: Nutricosmetica
Praktijk: Lymfeoedeem
Knowhow: Definitief ontharen (III)
Raatsels: Thuisfitness: de nieuwste rage
Esthéculaap: Waterpokken: vaccineren of niet?
Getroffen: Koorts
Dermatologie: Hyperpigmentaties
Specialisatie: De donkere huid
Visagie: Holding on to summer
PMU: Examens kwaliteitscentrum
Aromatherapie: Geur, sfeer en psyche
Healing: Schouderoefening
Wellness: Zeïn Oriental Spa in Brussel
Spa culinair: Nazomerse gerechten
Advertorial: Nem Event
Beauty & food: Het mediterrane dieet
Innovatie: Collarium, huidverbetering combineren met zonnen
Opleiding: Biologische verjonging
Buitenland: Schwarzwald Medical Resort
Producten: Van ayurveda tot Sundãri
Advertorial: Pilou Cosmetics
Markt: Bioline
Behandeling: Hyaluronzuur met koude laser
Trends: Beautytrends in Amerika
Praktijk: Voorzichtigheid geboden met lasers
Werkstoffen: Parabenen
Jubileum: Cosinta, al 45 jaar stevig in het zadel
Evenement: Catch en match van ROC Rijn IJssel
Congres: Puberteit, zwangerschap en menopauze
Concept: Psychosociaal werker in de salon
Bedrijfsportret: Chi International
Mode: De huid als accessoire
Bodytalk: Vakantieperiode
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Paul Smith Man

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 14 oktober.