Λ

Microdermabrasie (1)

Microdermabrasie (1)

Microdermabrasie kan een nuttige en goedwerkende behandelmethode zijn. Er zijn talloze microdermabrasie-apparaten op de markt. Sommige zijn goed, maar er zijn ook matig werkende uitvoeringen. Omdat er nauwelijks echte trainingen worden gegeven, bereikt niet iedereen goede resultaten. Natuurlijk speelt de handel daarop in. Er zijn nu ‘tweede generatie’-apparaten op de markt. ‘Weg met die vieze kristallen die de poriën verstoppen’ roepen de folders. We gebruiken nu een diamanttip om te slijpen: veel beter! Andere spuiten een vloeistof tegen de huid. ‘Nog beter’, beweren ze. Maar is dat wel zo? Moet je overstappen? Of is de originele methode met kristallen zo slecht nog niet? Esthéticienne vertelt je er alles over in deel 1 van deze serie over microdermabrasie.

Λ

'Gorkum': gezellig en gevarieerd

'Gorkum': gezellig en gevarieerd

In de Evenementenhal Gorinchem werd op 23, 24 en 25 januari de zesde Vakbeurs Uiterlijke Verzorging gehouden. In totaal bezochten ruim 5.000 mensen deze overzichtelijke, gevarieerde beurs waar de standhouders volop tijd hebben voor hun relaties. De beurs, die zich nadrukkelijk als ‘regionale aanvulling’ op de grote Utrechtse vakbeurzen presenteert, is een gezellig ontmoetingspunt voor schoonheidsspecialisten, visagisten, pedicures en nagelstylisten. Het aanbod is breed en nodigt uit om over de eigen branche heen te kijken. Esthéticienne doet verslag van deze dag.

Λ

Erythema multiforme

Erythema multiforme

Erythema multiforme (EM) is een acute self-limiting ziekte die gekarakteriseerd wordt door het abrupt symmetrisch op het lichaam verschijnen van papels. Sommige vormen zich tot typische schietschijflaesies. De huidafwijking wordt vaak voorafgegaan aan een infectie, in het bijzonder het Herpes Simplex Virus (HSV). EM kent twee vormen: de minor (kleine) en major (grote) vorm. In beide vormen komen de schietschijflaesies voor. EM wordt voornamelijk gezien bij jong volwassenen en is erg zeldzaam bij kinderen. Het komt iets meer voor bij mannen dan bij vrouwen en er is geen verschil tussen rassen. Er zijn geen duidelijke cijfers over hoe vaak het voorkomt in de bevolking. In de dermatologische praktijk van Roel Genders komt het toch regelmatig voor of wordt er in ieder geval aan gedacht. Lees er meer over in het februarinummer van Esthéticienne.

Λ

Voordelen van verdampen

Voordelen van verdampen

Heb je een geurlampje in je huis of praktijk? Verdamp je dagelijks natuurlijke essentiële oliën? Waarom doe je dat eigenlijk? Gebruik je essentiële olie voor het oproepen van een bepaalde sfeer, het maskeren van onaangename luchtjes, luchtzuivering of wil je er ontspanning of vitalisering mee bereiken? De gebruiksmogelijkheden van verdamping zijn veelzijdig. In dit artikel legt Esthéticienne je uit hoe je natuurlijke geuren in huis kunt gebruiken.

Λ

Shiitake: de genezende paddenstoel

Shiitake: de genezende paddenstoel

Bij schoonheidsbehandelingen denken we liever niet aan schimmels. Toch zijn er diverse cosmetische producten waarin ze in de een of andere vorm worden verwerkt. In de ecologie spelen schimmels een belangrijke rol in de afbraak van plantaardig materiaal. Niet alleen vruchten, bloemen, struiken en bomen, maar ook eetbare paddenstoelen worden in cosmetische producten verwerkt. De shiitake (Lentinula edodes) is een eetbare paddenstoel die voorkomt in Japan en China. De shiitake is weliswaar het best bekend in de keuken, maar wordt ook gebruikt in cosmetische ingrediënten. Blader snel het nieuwe nummer door van Esthéticienne en ontdek de bijzondere werking van dit ingrediënt.

Λ

Achterhoedegevecht over keurmerken voor natuurlijke cosmetica duurt voort

Achterhoedegevecht over keurmerken voor natuurlijke cosmetica duurt voort

Voor het broodnodige onderscheid tussen natuurcosmetica en conventionele cosmetica kent de Europese markt zes belangrijke keurmerken. Eenvoudig zijn ze niet, want elk keurmerk heeft een eigen standaard. Het moet eenduidiger en eenvoudiger zijn voor de consument, vinden alle partijen, zeker nu ‘natuurlijk’ een groeimarkt is. Al zeven jaar steggelen de keurmerken over een gezamenlijke standaard en omdat dat niet opschoot is inmiddels een splintergroep ontstaan die zich NaTrue noemt. Ze heeft de ambitie het belangrijkste keurmerk van de internationale markt te worden. De belangen zijn groot, de strijd is ingewikkeld en het nut voor de consument wordt steeds onduidelijker. Beautyjournalist Monique Lindeboom legt in een analyse de pijnpunten bloot.

Λ

Lichaamsgeur

Lichaamsgeur

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Deze keer vraagt een schoonheidsspecialist uit Flevoland het Ethiek-panel om advies: “Sinds kort heb ik een nieuwe klant in de zaak die nogal last heeft van een penetrante en nare lichaamsgeur. Elke keer als deze persoon langskomt, moet ik mezelf echt toespreken om vooral niet te laten merken dat ik walg van de stank. Bovendien ruikt mijn salon na het bezoek van deze persoon nog enige tijd na. Kan ik deze klant aanspreken op zijn lichaamsgeur? Wat adviseert het panel mij hierin?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: Even informeren?
Reportage: Angie Lohk, baanbrekende schoonheidsspecialist
Marketing: Het nieuwe marketingdenken in 2010
Raatsels: Maakt geld gelukkig?
Financieel: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (I)
Huidzaken: Stress en de huid
Esthéculaap: Ziekelijk verzamelen
Getroffen: Bezoek
Visagie: Easy, fast and beautiful
Healing: Malende gedachten
Spa culinair: Gerechten met oliën van noten en zaden (1)
Bedrijfsportret: Nieuwe impuls voor Payot
Advertorial: Ayurveda en de huid
Uit het veld: De spiegel: vriend, vijand en spiritualiteit?
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Marc Jacobs Splash

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 10 maart.