Λ

Terugblik Beauty Trade special

Terugblik Beauty Trade special

In dit nummer van Esthéticienne lees je een uitgebreide terugblik op de vakbeurs Beauty Trade special en Estetika. Echt heel nieuwe trends waren op de beurzen niet te bespeuren. De voorzichtige trend in apparatuur voor huidanalyse en microdermabrasie, die we vorig jaar al signaleerden, heeft zich dit jaar verder ontwikkeld. Ook in het milieu wordt flink geïnvesteerd, veel firma’s hebben hun bestaande lijnen uitgebreid met een groene lijn. In het vorige nummer van Esthéticienne heb je kunnen lezen welke nieuwtjes er te bewonderen waren, maar er was uiteraard nog meer te beleven. Esthéticienne deed een rondje beurs, zowel in Utrecht als in Brussel.

Λ

Viva la Donna

Viva la Donna

Op 29 mei komt de grote verwendag er weer aan. Op Viva la Donna Day trakteren schoonheidsspecialisten, kappers, visagisten en masseurs vrouwen met kanker op een heerlijke behandeling. Zo voelen deze vrouwen zich even geen patiënt meer en kunnen ze genieten van de aandacht en zich ontspannen. Om de verwendag onder de aandacht te brengen, organiseerde Corinne afgelopen januari een bijeenkomst in Amsterdam. De opkomst was overweldigend en Esthéticienne was erbij. Kijk op www.vivaladonna.nl als jij je ook wilt aanmelden.

Λ

Hooikoorts? Tijdig beginnen met pillen

Hooikoorts? Tijdig beginnen met pillen

Ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts. Zoals alle allergieën, bouw je hooikoorts in de loop der tijd op. Het slijmvlies raakt steeds gevoeliger voor de pollen, totdat de allergische reacties ontstaan. Hooikoorts komt veel voor in combinatie met andere allergieën en is grotendeels erfelijk bepaald. Meestal vinden de eerste aanvallen plaats in april. Volgens de laatste inzichten zou je twee weken voordat de pollen in de lucht komen al moeten beginnen met de medicijnen. Lees meer over deze veel voorkomende allergie in het pollenvrije, maar o zo fleurige aprilnummer van Esthéticienne.

Λ

Erfelijke hypopigmentaties

Erfelijke hypopigmentaties

Als professional heb je vaak te maken met verstoringen in de huidpigmentatie. Het is nuttig om te weten welke aandoeningen dit zijn, wat het mechanisme erachter is en of de huidaandoening mogelijk nog andere gevolgen heeft. Dermatoloog Roel Genders legt je alles uit over de verschillende huidaandoeningen die gepaard gaan met een ontkleuring van de huid. Met deze informatie kan je de situatie van de klant beter begrijpen en kan je je advies en behandelingen hierop afstemmen.

Λ

Welke essentiële olie past bij uw klant?

Welke essentiële olie past bij uw klant?

De Duitse aromatherapeuten Heidi Heinz en Ursula Stubner hanteren een geheel andere invalshoek om geschikte oliën te kiezen voor hun klanten. Heinz en Stubner verdelen het complete essentiële olieassortiment in negen categorieën. Elke categorie hoort bij een bepaalde fase of ontwikkeling in een mensenleven. Binnen elke categorie passen bepaalde essentiële oliën. Daarbinnen is het aan de gebruiker zelf om een keus te maken, zuiver intuïtief. Hoewel het esoterische karakter hoog is, kan je er misschien toch iets voor jezelf of je klanten uit halen.

Λ

Menselijk foutje…

Menselijk foutje…

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Deze keer vraagt een schoonheidsspecialist uit Overijssel het Ethiek-panel om advies. “Iedereen maakt fouten, dat weet ik, maar mijn fout komt me misschien wel heel duur te staan. Een wat oudere dame kwam naar mijn salon om haar bovenlip te harsen. Haar huid bleek echter zo dun dat die begon te bloeden. Ik schrok verschrikkelijk en heb de vrouw zo goed als ik kon behandeld. Uiteraard was de behandeling gratis en kreeg ze een tegoedbon voor een gezichtsbehandeling. De vrouw accepteerde dit en ik dacht dat hiermee de zaak was afgehandeld. Dit bleek echter niet het geval. Via via hoorde ik dat de mevrouw me zwart maakt en aan iedereen vertelt dat ik mijn vak slecht versta. De ‘wond’ op haar bovenlip werd bij ieder verhaal groter. Ik heb zelfs al afzeggingen gehad van mensen die deze verhalen geloven. Wat moet ik nu? Ik heb te hard voor mijn salon gewerkt om nu een slechte naam te krijgen.” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Agenda
Sales: Hoe ontspannen is uw ontspanning
Reportage: Annette van Elst, titel, nominatie en lef!
Wedstrijd: Beauty Award
Financieel: Fietsregeling
Knowhow: Microdermabrasie (deel III)
Raatsels: Voeten vertellen verhalen
Terugblik: Fotoverslag Estetika Lente
Getroffen: Rillingen
Massage: Unique World massage
Visagie: Classical grace
Healing: Energetische massage
Spa culinair: Lentegerechten
Visie: Een gezonde ademhaling voor een mooi uiterlijk
Exotische ingrediënten: Acerola
Buitenland: Les in ‘the city’
Workshop: Training bruidsmake-up van Studio Belleza
Uit het veld: Opsmeren of aansmeren
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Burberry Sport

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 12 mei.