Λ

Exfolianten

Exfolianten

In het meinummer van Esthéticienne leer je alles over AHA’s, BHA’s, PHA’s, zuren en andere exfoliërende stoffen. Bij exfoliëren denkt men al snel aan het scrubben van de huid. Hoewel je door middel van een crème met fijne korreltjes ook dode huidschilfers kunt weghalen, berust exfoliëren van de huid met een ‘zuur’ toch echt op een ander principe. Voor veel mensen is de exfoliant een onbekend product. Toch is het een belangrijk onderdeel van een goed huidverzorgingsprogramma.

Λ

Lichen planus

Lichen planus

Lichen planus is een op zichzelf staande ontstekingsaandoening van de huid en de slijmvliezen, waarbij er jeukende, paars-rode papeltjes te zien zijn. Deze hebben een voorkeur voor de polsen, onderarmen, genitalia en onderbenen. Het is het prototype van de zogenaamde lichenoïde dermatosen. Bij deze huidaandoeningen is er onder de epidermis in de dermis een bandvormig (lichenoïd) ontstekingsinfiltraat te zien. Dermatoloog Roel Genders legt je in Esthéticienne alles uit over deze huidaandoening.

Λ

Vrouwen met kanker in de salon

Vrouwen met kanker in de salon

Om vrouwen met kanker te behandelen in de salon, is het belangrijk dat je beschikt over kennis over de ziekte, de therapieën, de gevolgen daarvan en van je verzorging. Zo kan de huid reageren op een chemokuur. En daarnaast heeft de ziekte ook ingrijpende gevolgen op het dagelijkse functioneren. Door het ziekteproces verandert er veel in het leven van je klant, waardoor er veel stress kan ontstaan. Hoe kan je daarop inspelen? Esthéticienne geeft je wat handige tips.

Λ

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnmassage

Hoofdpijnlijders ervaren hun pijn vaak als iets vreselijks. Ze raken daardoor regelmatig tijdelijk uit de roulatie: ze verzuimen op hun werk en zeggen afspraken af, ook die bij de schoonheidsspecialist. Als ze toch in de salon komen, kunnen ze ervaren dat een ontspannende behandeling wel degelijk effect heeft. Want massage bij hoofdpijn kan stress verlichten en spieren ontspannen. In deze editie van Esthéticienne leer je in enkele stappen een bijzondere hoofdpijnmassage toe te passen.

Λ

Bloeiende sinaasappelbomen in Marokko

Bloeiende sinaasappelbomen in Marokko

In het voorjaar wordt het Marokkaanse gebied tussen Fez en Rabat gesierd met hectaren bloeiende sinaasappelbomen. De bloesems van deze bomen worden oranjebloesems genoemd. In Marokko worden ze gekweekt voor essentiële olie (neroli en oranjebloesem absolue) en voor oranjebloesemhydrolaat (water). Oranjebloesemolie is een feest voor de huid en kan worden ingezet voor vele huidtypen. Blader het nieuwe nummer van Esthéticienne snel door en ontdek welke bijzondere huidrecepten je met oranjebloesem kunt toepassen.

Λ

Schade

Schade

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Deze keer vraagt een schoonheids- en nagelspecialist uit Brabant het Ethiek-panel om advies. “Zes jaar geleden ben ik verhuisd naar onze huidige woning om te starten met mijn eigen zaak. Mijn budget voor de inrichting was toen niet zo groot, waardoor ik de praktijk huiselijk inrichtte met de spullen die we nog over hadden. Hoewel dit wel een gezellige sfeer gaf, vond ik het onlangs wel tijd voor wat vernieuwing. Ik huurde een klusjesman om de muren opnieuw te behangen en de vloer te leggen. Vervolgens kwam hij zelf met het idee om de presentatiekast aan te pakken. Deze was immers best toe aan vernieuwing. Hoe langer de klusjesman bezig was, hoe minder er van de kast over bleef. Ik kon wel janken. Maar ik werd helemaal verdrietig toen ik een dag later een nagelklant behandelde en mijn elektrische vijl doorgebrand bleek te zijn. Voordat de klusjesman aan de kast begon hebben wij duidelijk afgesproken dat hij de materialen tijdens het werken zou afschermen. Dit is echter niet gedaan, waardoor overtollig stof en resten in de vijl zijn terechtgekomen. Omdat de elektrische vijl geen goedkope aankoop is, wil ik graag weten of ik dit bedrag vergoed kan krijgen. Wie is hiervoor aansprakelijk en welke verzekering kan ik hier het beste voor inschakelen?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: De ideale verkoper
Beurs: Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Hardenberg
Reportage: Schoonheidssalon in biologische supermarkt
Raatsels: De dikste van de klas
Financieel: Banksparen voor uw pensioen
Knowhow: Microdermabrasie (deel IV)
Esthéculaap: Lyme in het nieuws
Getroffen: Lage bloeddruk
Visagie: Classy from Casablanca
PMU: Ecuri International Expert Meeting
Exotische ingrediënten: Patchouli
Healing: Ontspan de nek
Spa culinair: Oranjebloesemhydrolaat
Initiatief: Buddy’s verwend bij studenten-happening
Terugblik: Beauty International Düsseldorf
Markt: Innovatieve zonproducten van Instituut Esthederm
Uit het veld: Concullega’s
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Voyage d’Hermes

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 9 juni.