Λ

59ste Cidesco wereldcongres

59ste Cidesco wereldcongres

Het Cidesco wereldcongres is de ultieme gelegenheid om collega’s van over de hele wereld te ontmoeten. Juist dan beleven en realiseren de leden pas echt wat Cidesco voor hen betekent. Het contact, de saamhorigheid en de warmte is groot. Lid zijn van Cidesco geeft je een internationaal gevoel. Dit jaar was de sektie Zweden de organisator en gastheer van het congres. Het thema ‘Beauty on Water’ paste uitstekend bij de locatie waar het allemaal plaatsvond. In het julinummer van Esthéticienne lees je meer over deze internationale bijeenkomst.

Λ

Acne

Acne

Acne is een veel voorkomende huidaandoening die vooral optreedt bij jongeren en jongvolwassenen. Vanwege het storend cosmetisch effect zijn er veel commerciële producten op de markt die bij milde vormen van acne zeker effectief kunnen zijn. Bij uitgebreide en ernstige vormen van acne is systemische therapie echter vaak onvermijdelijk. Dermatoloog Roel Genders legt je alles uit over deze vervelende huidaandoening.

Λ

Microdermabrasie (deel VI)

Microdermabrasie (deel VI)

Veel schoonheidspecialisten werken het liefst met hun handen en huidverzorgingsproducten. Ze hebben niet zoveel met apparatuur. Maar sommige apparaten maken dingen mogelijk, die je op andere wijze niet kunt bereiken. Dat geldt zeker voor microdermabrasie. In dit deel legt Willem Bos je alles uit over de toepassing van microdermabrasie in de salon. Een goede behandelwijze is namelijk essentieel voor een mooie resultaat, en daar ben jij én de klant bij gebaat!

Λ

PMU bij haaruitval door chemo

PMU bij haaruitval door chemo

Kanker is een ingrijpende ziekte die geestelijke en lichamelijke gevolgen heeft. De ziekte en de verschillende behandelingen die ter bestrijding nodig zijn, brengen intense veranderingen met zich mee. Vooral het verlies van haren is voor vrouwen een ingrijpende gebeurtenis. Maar hoe staat het met de permanente make-up voor deze groep mensen? Is dit een uitkomst om het verlies van wenkbrauwen en wimpers te compenseren? Esthéticienne deed een rondvraag naar de meningen van deskundigen over dit thema.

Λ

Party like a rockstar

Party like a rockstar

Altijd al eens willen weten hoe het is om een rockster te zijn? Met de visagietips in het julinummer van Esthéticienne leer je jezelf of je klanten helemaal klaar te stomen voor het podium. Blader het zomernummer van Esthéticienne snel door en laat je make-upkwasten de vrije loop!

Λ

Internetvriendjes?

Internetvriendjes?

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Deze keer vraagt een schoonheidsspecialist uit Limburg het Ethiek-panel om advies. “Als modern persoon heb ik een tijd geleden een paar accounts aangemaakt op Hyves, Facebook en Linked in. Dit zie ik als een ideale en leuke manier om in contact te komen en te blijven met vrienden en collega’s. Helaas word ik ook regelmatig bestookt met digitale vriendschapsverzoeken en uitnodigingen van klanten. Wat is hierin het beste beleid? Ik wilt de klant namelijk niet kwijt, maar voel me duidelijk gegeneerd wanneer ik geen gehoor kan geven aan deze verzoeken.” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Cadeautje van Estheticienne

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Verder in dit nummer

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: Klanten
Ethiek: Internetvriendjes?
Reportage: Van chocolatier tot chocoladepakking
Behandeling: Intiem ontharen
Financieel: Subsidie voor preventieve maatregelen criminaliteit
Raatsels: Zonbescherming
Esthéculaap: Het ‘roesje’
Getroffen: Pijnstiller
Massage: Cuppingmassage bij cellulite
Voeding: Proteïnediëten
Opening: Opening Huid- en Melanoom Centrum
Exotische ingrediënten: Eucalyptus
Aromatherapie: Harstypes en harsoliën
Healing: Spanning in de wervelkolom
Spa culinair: Recepten met ananas en ananassalie
Introductie: Dr. Obagi, dermatoloog met een visie
Uit het veld: Zaken en privé gescheiden
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Idole d’Armani

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 4 augustus.