Λ

Beauty Salon dimensions: Inspirerend en vernieuwend

Beauty Salon dimensions: Inspirerend en vernieuwend

Duizenden professionals binnen de schoonheidsverzorging laten zich van 25 tot en met 27 september inspireren door de vakbeurs Beauty Salon dimensions. Hier presenteren meer dan 200 exposanten de laatste trends en noviteiten op het gebied van schoonheidsverzorging. Van producten voor gezichts-, lichaams-, voet- en nagelverzorging tot de complete inrichting van je beautysalon of wellnesscentrum. Beauty Salon dimensions staat dit jaar geheel in het teken van Spa Facilities. Wat is er allemaal mogelijk met water? Hoe kan je als schoonheidsspecialist inspringen op de groeiende consumenteninteresse voor spa-behandelingen? Laat je volop inspireren op deze bijzondere ontmoetingsplek voor vakprofessionals.

Λ

Behandeling van pigmentvlekken

Behandeling van pigmentvlekken

Pigmentvlekken laten je ouder lijken dan je bent. Als je in de schappen van de winkels kijkt, zie je dat het een veel voorkomend probleem is. Door het ruime aanbod aan ‘enlightening’-producten ga je haast geloven dat die vervelende vlekken eenvoudig weg te smeren zijn. Maar zo makkelijk gaat dat niet. In Esthéticienne legt Jetske Ultee je uit welke pigmentverschijnselen er zijn en hoe je deze het beste kunt behandelen.

Λ

Microdermabrasie (deel VIII)

Microdermabrasie (deel VIII)

In de nieuwste uitgave van Esthéticienne leer je alles over de behandeling van littekens met microdermabrasiebehandelingen. Gelukkig zijn er ook voor de schoonheidsspecialist mogelijkheden om littekens te behandelen. Wanneer het litteken nog in de omzettingsfase is, waarbij het granulatieweefsel wordt vervangen door bloedvatarm, stug bindweefsel, kan stimulatie van het littekenweefsel en de onderliggende lederhuid van groot nut zijn. Met microdermabrasie kan je zowel hypertrofische, atrofische, striae- als keloïdlittekens behandelen. Hoe? Dat legt technisch specialist Willem Bos je haarfijn uit.

Λ

Anti-aging in de dagelijkse praktijk

Anti-aging in de dagelijkse praktijk

Allerlei factoren hebben een positieve invloed op het verouderingsproces, en dus op rimpels. Uv-straling van de zon heeft hierin twee gezichten. Aan de ene kant heeft de huid uvb-straling nodig om vitamine D aan te maken. Tegelijk is het zo dat een teveel aan uv-straling schadelijk is en bijdraagt aan het aging-proces. Dermatoloog en biochemicus dr. Stan Pavel, verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum liet hiervan tijdens de workshops van het Ortho Institute enkele voorbeelden zien. Hierdoor werd duidelijk dat niet alleen uvb- maar ook uva-straling gepaard kan gaan met huidschade. Esthéticienne doet uitgebreid verslag van zijn bevindingen.

Λ

Backstage bij David Letterman’s Late Show

Backstage bij David Letterman’s Late Show

Niet eerder had een beautyblad het voorrecht om een kijkje te nemen achter de schermen van The Late Show van David Letterman. Voor Esthéticienne werd echter een uitzondering gemaakt. Terwijl de eerste fans zich verzamelen voor de ingang van het Ed Sullivan Theater, betreedt de redactie de wereldberoemde set van de show. Een gebied waar normaalgesproken alleen David Letterman en zijn gasten toegang toe hebben. De vaste visagist van de show, Michele O’Callaghan, leidt ons rond in haar werkomgeving. Esthéticienne doet uitgebreid verslag van deze bijzondere werkplek.

Λ

Trend spotting: hoe haalt u meer uit trends?

Trend spotting: hoe haalt u meer uit trends?

Hoewel grote bedrijven enorme marketingbudgetten hebben, brengen kleine, flexibele en innovatieve bedrijven vaak het echte nieuws. De media vertrouwen op deze frisse ondernemingen om te ontdekken wat de trends zijn in de branche. Hoe kun je trends van rages onderscheiden en met welke spa- en beautytrends is geld te verdienen? Vanuit haar New Yorkse basis geeft onze Amerikaanse reporter, Nancy Trent, een paar praktische tips.

Λ

Pityriasis versicolor

Pityriasis versicolor

Pityriasis versicolor is een veel voorkomende niet-besmettelijke goedaardige gistinfectie van de huid. Pityriasis staat voor een schilferende huidafwijking, versicolor voor meerkleurig. Typisch zijn de één tot enkele centimeters grote plekken, die vooral op borst en rug zijn gelokaliseerd. De plekken zijn doorgaans minder of meer gepigmenteerd dan de niet aangedane huid. Het komt wereldwijd voor, maar vooral in landen met een tropisch klimaat. Mannen en vrouwen zijn even vaak aangedaan, hoewel het vooral wordt gezien bij jong volwassenen (wanneer de talgklieren actiever zijn). Dermatoloog Roel Genders legt je alles uit over deze huidaandoening.

Λ

Moulin Rouge-à-porter

Moulin Rouge-à-porter

Parijs, de stad van de mode, de romantiek en… de Moulin Rouge. Op deze historische en extravagante plek van vermaak worden de zintuigen optimaal geprikkeld. Vrouwelijke elegantie, speelsheid en glamour zijn kernmerkend voor de show. Wij namen een kijkje achter de schermen en spraken met Victoria. Deze Australische schone danst zes avonden per week in de Moulin Rouge en is het gezicht van de nieuwe make-uplijn van Make Up For Ever. Niet eerder stond zij in haar kleedkamer de pers te woord. Esthéticienne had de primeur.

Λ

Racisme

Racisme

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Deze keer vraagt een schoonheidsspecialist uit Noord-Holland het Ethiek-panel om advies. “Als inwoner van de grote stad word ik regelmatig geconfronteerd met verschillende culturen. Ik geniet daarvan, aangezien het mijn leven kleur geeft. Sterker nog: een groot deel van mijn klanten heeft een niet-Nederlandse nationaliteit. Dat niet iedereen diezelfde mening deelt, blijkt wel uit mijn ervaring met een bepaalde klant. Zodra ik haar in de stoel heb liggen, slaat ze de meest racistische taal uit. Mijn dilemma is dan ook: laat ik deze dame in haar waarde, of maak ik haar kenbaar dat ik geen prijs stel op dergelijke taal?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Verder in dit nummer

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Sales: Luistervinkje
Reportage: Docent Wellnessconsulent Marijke Michiels
Exposanten: Wie staat waar in Utrecht
Noviteiten: Noviteitenoverzicht BSd
Branche: Presentatie onderzoek Vrouwen & Schoonheid
Visie: Het belang van een wedstrijd
Totaalaanpak: Plastische chirurgie
Raatsels: Vasten
Financieel: Kostenregeling werknemers ingrijpend gewijzigd
Esthéculaap: Chlamydia: onzichtbaar gezondheidsprobleem
Getroffen: Naar huis
Zon: Bruin zonder zon
Massage: Massage Buccal
Visagie: Spotlight aan!
Looks: De nieuwe herfst/winter looks
PMU: Tepelhofpigmentatie (I): skin expansion
Aromatherapie: Hydrolaten (I)
Healing: Energiedoorstroming
Eco: Ja, natuurlijk!
Exotische ingrediënten: Hamamelis
Spa culinair: Zonnige en feestelijke recepten
Concept: Caroline van Eeuwijk van C. Cosmetics & Care
Praktijk: Shirodhara, de Indiase massage
Congres: Dermasalon 2010 groot succes
Inrichting: Trends in licht en architectuur
Bijscholing: Omzetverhogende trainingen bij Care Cosmetics
Opmerkelijk: Ambulant schoonheidsspecialist, kapper en visagist
Introductie: Weleda’s nieuwe verzorgingslijn voor de 40+ huid
Branche: Ineke Vollemans: dertig jaar Sothys
Praktijk: Samenwerken met cosmetisch arts
Methode: Metabolic balance
Introductie: pH formula
Apparatuur: Definitief ontharen en huidverbetering met IPL
Oefening: Tonglift
Uit het veld: Verkeerde zuinigheid
Cadeautje van Esthéticienne
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Forbidden Rose van Avril Lavigne

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 13 oktober.