Λ

Marketingmix

Marketingmix

De marketingmix is een handig hulpmiddel om snel vast te stellen hoe je je kunt onderscheiden van je concurrenten en hoe je de resultaten van het marktonderzoek in de praktijk kunt gaan toepassen. Esthéticienne heeft een paar handige tips voor je samengesteld, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Λ

Testen van cosmetica en apparatuur

Testen van cosmetica en apparatuur

Advertenties voor cosmetica bestemd voor het grote publiek claimen de meest fantastische dingen. Maar de investering voor een nieuw cosmeticamerk of apparaat is vaak aanzienlijk. Het is dan ook verstandig om je beslissing mede te laten afhangen van een wat zorgvuldigere test. Dat is minder moeilijk dan je zou denken. Hoe je dit aanpakt? Je leest het in het nieuwe nummer van Esthéticienne.

Λ

Salon met kinderopvang blijkt gat in de markt

Salon met kinderopvang blijkt gat in de markt

Kinderen en ondernemerschap, voor sommigen een lastige combinatie, maar voor de jonge Française Lucy Porcher is het juist een inspiratiebron gebleken. Midden in de wereldwijde crisis besloot zij een schoonheidssalon te starten in Parijs, mét kinderopvang wel te verstaan en zonder ervaring, want ze is geen moeder en geen schoonheidsspecialist. Toch werd het een succes, zo groot zelfs dat zij inmiddels plannen heeft voor een tweede salon. De redactie van Esthéticienne kreeg een exclusieve rondleiding in de salon.

Λ

Uvb-lichttherapie

Uvb-lichttherapie

In het vorige nummer van Esthéticienne heeft u kunnen lezen welke invloed uva-stralen hebben op huidaandoeningen. In dit artikel komen de behandelmethodes met uvb-lichttherapie aan bod. Dit smalle spectrum van uv-licht is het meest effectief en tegenwoordig de standaard lichtbehandeling voor psoriasis. Smalspectrum uvb is ook effectief voor de behandeling van andere huidziekten die voor de ontwikkeling ervan met puva werden behandeld. Dermatoloog Roel Genders geeft je een uitleg over de toepassing van lichttherapie voor diverse huidaandoeningen.

Λ

Flaneren en studeren op de Champs-Elysées

Flaneren en studeren op de Champs-Elysées

De Parijse Champs-Elysées staat ook wel bekend als de mooiste laan ter wereld. En terecht. Want het is dé standplaats van exclusieve salons waar je jezelf tegen een even exclusieve prijs tot in de puntjes kunt verzorgen. Bovendien is de internationale beautyschool Elysées Marbeuf er gevestigd. Esthéticienne werd er met alle egards ontvangen.

Λ

List en bedrog?

List en bedrog?

In de rubriek Ethiek wordt elke maand een dilemma voorgelegd door mensen uit de beautybranche. Deze maand ontvingen we een kwestie van een schoonheidsspecialist uit Brabant. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Ik werk sinds kort in een gerenommeerde salon bij ons in het dorp. Het is een luxe salon met dure merken en behandelingen. Tot zo ver geen probleem, maar nu komt het. Toen ik werd ingewerkt, werd mij verteld dat ik voor bepaalde delen van een behandeling gebruik moest maken van een (veel) goedkoper merk. Dat geldt onder ander voor de reiniging, lotions en massagetussenstof. Ik vind het bedrog, de klanten betalen tenslotte veel geld voor onze luxe behandelingen. Ik kreeg echter te horen dat iedere salon dat doet en dat dit absoluut noodzakelijk is om een zaak rendabel te houden. Ik snap wel dat je niets moet verspillen, maar dit kan toch niet? Ben ik nu naïef of gebeurt dit echt overal?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Verder in dit nummer

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Spotlight op…: Henriëtte van Wees
Sales: Spiegeltjes, spiegeltje aan de wand
Reportage: 80-jarige vakvrouw Ant Krijnse Locker bruist nog van energie
Beurs: Terugblik Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Gorinchem
Uitgesproken: Marketing
Esthéculaap: Last van luis
Financieel: Pinnen sneller en goedkoper
Massage: Kindergezichtsmassage
Visagie: A little touch of romance
Aromatherapie: Oranjebloesemhydrolaat
Studiereis: Chinese behandelwijze
Exotische ingrediënten: Saffloer
Achtergrond: Gisèle Delorme
Spa culinair: Hollandse wintergroenten met een oosters tintje
Volgens Evelien: Tijd voor jezelf en voor elkaar
De nieuwste producten voor de schoonheidssalon
Geur van de maand: Wild Elixir van Estée Lauder

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 14 maart.