Λ

Beauty Trade special en Estetika Lente

Beauty Trade special en Estetika Lente

Het voorjaar staat voor de deur, dus het is alweer tijd voor de 19e editie van Beauty Trade special. En deze editie is wel heel speciaal want het belooft de grootste Beauty Trade special ooit te worden. De vakbeurs heeft dit jaar heeft als thema ‘Schoonheid’. Dit thema wordt vooral vertaald in een uitgebreid programma van workshops en presentaties, die allemaal ‘het uiterlijk’ als onderwerp hebben. En dan gaat het niet alleen om uiterlijke verzorging zoals de nieuwste mode, make-up en visagietrends. Er wordt deze editie ook veel aandacht besteed aan uiterlijk en styling van de salon. Voor Belgische schoonheidsspecialisten en collega’s in Zuid-Nederland is een bezoek aan Estetika Lente in Brussel een absolute aanrader. Het is dé vakbeurs voor cosmetica, gelaats-, lichaams-, voet- en nagelverzorging in België. In het dubbeldikke nummer van Esthéticienne vind je ook een overzichtelijke standhouderslijst en een uitgebreid verslag van de noviteiten. In het dubbeldikke nummer van Esthéticienne lees je alles over deze interessante beurzen.

Λ

De (cosmetische) behandeling van acne

De (cosmetische) behandeling van acne

Maar liefst 90 procent van de mensen krijgt op enig moment in zijn leven te maken met acne. Dat zijn niet alleen tieners, maar ook volwassen mannen en vrouwen. Acne komt vaker voor dan alle andere huidaandoeningen bij elkaar. Toch weten we uit onderzoek dat maar een klein deel van de mensen professionele hulp zoekt. En dat is jammer, want aan acne is veel te doen. Hoe eerder je er wat aan doet, hoe kleiner de kans dat er littekens of pigmentvlekjes ontstaan. Jetske Ultee vertelt je over de oorzaken en de behandeling.

Λ

Beauty Award 2011

Beauty Award 2011

Op de tweede dag van Beauty Trade special, op zondag 27 maart, wordt bekend wie dit jaar de winnaars zijn van de tweede editie van de Beauty Award, hét evenement binnen de professionele schoonheidsbranche. Er waren niet alleen meer inzendingen dan vorig jaar, het niveau was ook dermate hoog dat de vakjury niet vijf, maar zes professionele schoonheidsspecialisten en zes bedrijven voor de titel heeft genomineerd. In Esthéticienne lees je alles over dit event en wie de genomineerden zijn.

Λ

Veroorzaken peelings versnelde huidveroudering?

Veroorzaken peelings versnelde huidveroudering?

In het vorige nummer van Esthéticienne heeft u kunnen lezen over het testen van cosmetica en apparatuur. In dit artikel van Willem Bos geeft hij uitleg over fruitzuurpeelingen, microdermabrasie en soortgelijke behandelingen en of ze wel of niet versnelde huidveroudering veroorzaken. Moeten we ons werkelijk zorgen maken?

Λ

Soja

Soja

De sojaboon is een peulvrucht die als grondstof dient voor veel sojaproducten. Soja bevat 18% vet en 43-49% eiwit. Sojaolie is de meest geconsumeerde plantaardige olie wereldwijd, en sojaschroot (ook: sojameel) is verreweg de belangrijkste bron van plantaardig eiwit voor veevoeders. De meeste sojabonen zijn geel, maar er bestaan ook zwarte, bruine en groene rassen. In deze uitgave van Esthéticienne vertellen we je meer over soja als voedzaam voedsel en hoe soja wordt verwerkt in de cosmetica.

Λ

Irene Weeda: de schone schraapster

Irene Weeda: de schone schraapster

Irene Weeda is een ervaren schoonheidsspecialist en werkt al dertig jaar in het vak. De basis van haar werk is het aandacht geven aan de klant. Een van de favoriete manieren van aandacht geven is kleurenanalyse volgens de methode van Harmony in Colours. Ook erg enthousiast is ze over Guasha, een Chinese schraapmassage waarbij een speciale kruidenolie op het lichaam wordt aangebracht. Vervolgens wordt met een gepolijste jadesteen over de olie heen geschraapt. De redactie van Esthéticienne bezocht haar in haar schoonheidssalon in Barendrecht en kwam alles te weten over deze effectieve methode.

Λ

Klank versterkt massage

Klank versterkt massage

Bij ‘Spirit Connection, power of sound’ in Hilversum zijn bronnen van klank in allerlei vormen aanwezig. Zoals kristallen en metalen klankschalen, gongs, stemvorken en cd’s. “Resonantie en klank kunnen een grote rol spelen bij massages”, aldus een van de oprichters Harry van Dalen. Wat kan een massagetherapeut met klankschalen of een gong bewerkstelligen? Je leest het in Esthéticienne.

Λ

Ondernemerskeuzes

Ondernemerskeuzes

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Limburg. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Mijn klantenbestand is ontzettend gevarieerd, en bestaat onder andere uit veel enthousiaste en ondernemende vrouwen. Zo heb ik er makelaars, kunstenaars, masseurs, accountants, drukkers, vormgevers, notarissen en interieurspecialisten tussen zitten. Erg leuk, natuurlijk. Maar soms ook best lastig. Want als ik bijvoorbeeld nieuwe flyers moet ontwikkelen of mijn salon een nieuwe inrichting geef, voel ik me al snel verplicht om daarvoor een van mijn klanten in te schakelen. Maar wat nu als ik van een bepaalde discipline de keuze heb uit meerdere klanten, of – zoals bijvoorbeeld het geval is bij de kunstenaar – het werk niet overeenkomt met mijn smaak? En wat te doen met het onderhandelen over de prijs of wat als de kwaliteit anders uitpakt dan verwacht? Wat adviseert het panel mij hierin?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Spotlight op…Petra de Bruin
Sales: Tas vol, portemonnee leeg
Branche: Anbos Kennisevent
Reportage: Daniëlle Snijder’s visie op beauty
Beurs: Beauty Trade special 2011
Standhouders: Exposanten in Utrecht
Noviteiten: Welke nieuwtjes zijn er allemaal te zien en te beleven op BTs?
Ondernemen:Website
Financieel: Goed om te weten
Raatsels: A family affair
Uitgesproken: Kleine lettertjes
Esthéculaap: Yoga: voor welzijn en gezondheid
Dermatologie: Sarcoïdose
Gezondheid: Overgewicht en bewegen
Voeding: Astaxanthine: tegen zonnebrand en veroudering
Massage: Samvahana
Introductie: Huidverbetering met nanotechnologie
Visagie: Ready, steady, go!
Branche: Dr. Lavienja Braam van Vavin
Looks: De nieuwste voorjaarslooks
PMU: Elegance Cosmetics
Aromatherapie: Lavendelhydrolaat
Apparatuur: CTI: specialist in apparatuur
Spa culinair: Bieslook
Concept: Massage en yoga, een mooie combinatie
Achtergrond: Belgisch topinstituut Puur
Volgens Evelien: Stijlvol het seizoen in
Salonnieuws
Geur van de maand: Le jardin Cacharel: Anaïs Anaïs
Cadeautje van Esthéticienne

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 14 april.