Λ

Voorjaarsbeurzen

Voorjaarsbeurzen

Het was even afwachten of de Beauty Trade special aan de verwachtingen zou voldoen, maar de algemene indruk was positief te noemen. Ook de bezoekers waren goed te spreken over de volledigheid van het aanbod. De activiteiten en workshops die dit jaar voor het eerst zijn georganiseerd vielen eveneens in de smaak. Het brancheplein nagelverzorging en de workshops uiterlijke verzorging zijn het best bezocht. In Esthéticienne een terugblik op deze vakbeurs waar 18.825 bezoekers op af kwamen. Ook werd in het weekend van 18 tot 20 maart één van ’s werelds grootste beautyevenementen georganiseerd: Beauty International Düsseldorf. Met 1.250 exposanten uit zo’n 25 landen bood deze vakbeurs een omvangrijk aanbod voor de professionele cosmetische branche. Lees dus snel verder!

Λ

Hoe werf je personeel?

Hoe werf je personeel?

Er kunnen verschillende redenen zijn om personeel in dienst te nemen. Zo kan het zijn dat je de vraag niet meer in je eentje aankunt, of dat je zelf juist wat minder wilt gaan werken. Misschien wil je je toeleggen op een bepaald deelgebied van je vak en wil je taken uitbesteden. Wat de reden ook is, het brengt wel een aantal veranderingen met zich mee voor de bedrijfsvoering. Daarom is het dan ook belangrijk om hier goed over na te denken. Anton de Vrieze vertelt over het hoe, wat en waar wat betreft personeelswerving op basis van zijn ervaringen. Kijk gauw verder in Esthéticienne of jij er ook je voordeel mee kunt doen.

Λ

Vrolijke voorjaarsgerechten

Vrolijke voorjaarsgerechten

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en planten ontluiken, beginnen de lentekriebels op te komen. Het voorjaar is het ideale moment voor een nieuwe start. Een grote schoonmaak in combinatie met het eten van de eerste voorjaarskruiden of -groenten is een goede remedie tegen voorjaarsmoeheid. Voorjaarskruiden bevatten namelijk veel vitaminen en mineralen met reinigende, versterkende en opbouwende kwaliteiten die doorwerken op de conditie en de constitutie van de mens. Voorjaarskruiden en frisse citrusvruchten geven gerechten een vrolijke en frisse smaak. Ellen Wagenaar geeft in deze uitgave van Esthéticienne weer een aantal recepten met zoveel mogelijk verse ingrediënten.

Λ

Heemst

Heemst

Cosmetische producten zijn in de regel geen snoepgoed. Heemst (althaea officinalis) vormt hierop echter een uitzondering. Deze plant kan ongeveer anderhalve meter hoog worden en heeft grote fluweelachtige gekartelde, grijsgroene bladeren. De bloemetjes zijn wit met soms een beetje roze in de kelk. De plant is familie van de hibiscus en afkomstig van de Aziatische steppen. Vanuit de omgeving van de Kaspische en de Zwarte Zee heeft de heemst zich verspreid over het mediterrane gebied. Lees gauw meer...

Λ

Dr. Med. Erich Schulte

Dr. Med. Erich Schulte

In het sfeervolle nieuwe gebouw van Eurotrade Cosmetics in Elen/Dilsen (België) vond eind januari een congres plaats waar dr. Med. Erich Schulte een unieke lezing gaf. Dr. Med. Erich Schulte is chirurg, biochemicus en internationaal erkend specialist op het gebied van esthetische chirurgie. Eind jaren zeventig was hij actief in de reconstructieve plastische chirurgie waar hij slachtoffers van brandwonden en zware ongevallen behandelde. Een aantal jaar geleden ontving dr. Med. Schulte een onderscheiding voor het splitsen van de collageenmolecuul, waardoor de moleculen zonder inspuiting opgenomen kunnen worden in de huid. In 1999 paste hij deze kennis toe in de cosmetica en ontwikkelde hij een face-care programma, gebaseerd op celvernieuwing en huidverjonging: !QMS Medicosmetics. Je leest het in Esthéticienne.

Λ

Foutje? Bedankt!

Foutje? Bedankt!

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Friesland. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Onlangs plaatste ik een bestelling bij mijn vaste productleverancier. Met deze leverancier heb ik nooit problemen gehad. Alle producten worden altijd op tijd en compleet aangeleverd, tot voor kort. Ik had een grote bestelling geplaatst, en ontdekte bij het uitpakken dat er een paar producten ontbraken. Op de pakbon stond echter wel het juiste aantal aangegeven. Vanwege de drukte had ik het hoofdkantoor per mail op de hoogte gebracht van mijn bevindingen. Daarop kreeg ik een kort maar duidelijk antwoord terug: het was onmogelijk dat deze producten niet geleverd waren. Ik moest de doos nog eens goed nalopen en alles nogmaals hertellen. Dat heb ik uiteraard gedaan, alleen kwam ik toen tot dezelfde conclusie. Uit een nieuwe mailwisseling bleek dat mijn oprechtheid in twijfel werd getrokken. Daar ben ik van geschrokken, en omdat ik me realiseer dat dit gebrek niet bewezen kan worden, heb ik in dit geval het verlies op me genomen. Maar hoe moet ik hier in het vervolg mee omgaan?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Spotlight op…Kim Hitipeuw
Sales: Mevrouw Draaikont
Reportage: Mark Borgers van Hit + Run Aesthetics
Event: Beauty Award 2011
Uitgesproken: Vakkennis
Financieel: Administratieve verplichtingen
Knowhow: Vapozone
Behandeling: Samenwerking met een kliniek
Esthéculaap: Een biografie van kanker
Dermatologie: Alopecia
Massage: Ontspanningsmassage
Introductie: Neovita
Visagie: Bohemian queen
Aromatherapie: Niet-aromatische hydrolaten
Branche: MSK-Achil
Exotische ingrediënten: Heemst
Volgens Evelien: Bijzondere klant
Salonnieuws
Geur van de maand: Eau de Lacoste
Cadeautje van Esthéticienne

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 11 mei.