Λ

De Elvenhoeve: winnaar van de Beauty Award 2011

De Elvenhoeve: winnaar van de Beauty Award 2011

Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd de Beauty Award toegekend. De officiële uitreiking vond plaats tijdens de voorjaarsbeurs in Utrecht. Er waren twee categorieën met elk zes genomineerden, zowel voor de beste schoonheidsspecialist als voor het beste schoonheidsinstituut. Esthéticienne sprak met Monique Borsboom van het winnende instituut ‘de Elvenhoeve’ uit Haastrecht.

Λ

Anbos Kennisevent: inspirerend en gezellig!

Anbos Kennisevent: inspirerend en gezellig!

Meer dan 350 ondernemers uit de schoonheidsbranche woonden op 11 april het allereerste Anbos Kennisevent ‘Beauty & Nature’ in Burgers’ Zoo bij. Doel van het evenement was om ondernemers inspiratie, kennis en mogelijkheid tot netwerken te bieden en zo bij te dragen aan meer professionaliteit. De presentatie van de dag was in handen van improvisatiecabaret Mier, een komisch duo dat met veel interactie die de verschillende programmaonderdelen aan elkaar praatte. In Esthéticienne een uitgebreid verslag van dit geslaagde event.

Λ

Japanse Cosmo Facelift

Japanse Cosmo Facelift

De Japanse Cosmo Facelift is een massage met een liftende werking. Het is bekend dat onder meer op de voeten en het oor reflexpunten zitten die in verbinding staan met diverse organen in het lichaam. Maar volgens Monique van den Beld (natuurgeneeskundig reflexzone therapeut) zijn deze punten ook in het gelaat te vinden: “De stevige handgrepen versoepelen de spieren in het gezicht, waardoor de fijne lijntjes minimaliseren en de huid er fris en jong uit gaat zien. Dit is niet alleen bedoeld voor mannen en vrouwen die er beter of jonger uit willen zien, maar het werkt ook preventief. Het heeft een enorm ontspannend effect en helpt bij het stimuleren van de schoonheid van binnenuit.” Lees snel meer over deze doeltreffende massage.

Λ

Zorgen voor je pensioen

Zorgen voor je pensioen

Voor werknemers is de opbouw van hun pensioen geregeld in de CAO. Zij bouwen in de jaren dat zij in loondienst zijn hun pensioen op. Gemiddeld doen ze daar 40 jaar over. Als ze 65 (?) zijn, ontvangen zij een AOW-uitkering. Samen met het opgebouwde pensioen is dat ongeveer 70 procent van het loon dat zij nu ontvangen. Als ondernemer heeft u, als u niets anders heeft geregeld, alleen uw AOW-uitkering. De vraag is: is dat voldoende om van te leven? Daan Kruizinga van Adviesbureau ‘De Brug’ vertelt het!

Λ

Herpesinfecties

Herpesinfecties

Iedereen weet wat een koortslip is. Het wordt veroorzaakt door het herpes simplexvirus en gaat gepaard met het ontstaan van gegroepeerde blaasjes, vaak voorafgegaan door tintelingen of jeuk. Het herpes simplexvirus kan ook genitale infecties veroorzaken en in uitzonderlijke gevallen ook elders op het lichaam. In deze uitgave van Esthéticienne vertelt Roel Genders over de ontstaanswijze, klinische verschijnselen, andere vormen, diagnose, behandeling en preventie.

Λ

Burenoverlast

Burenoverlast

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Flevoland. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Met veel plezier voer ik een eigen salon aan huis. Een professionele uitstraling is erg belangrijk voor me. Daarom heb ik mijn salon dan ook tot in de puntjes verzorgd. Ook de voorzijde van mijn pand houd ik netjes in orde. Helaas hebben mijn buren een andere denkwijze over schoonheid en hygiëne. Ze onderhouden hun verfwerk niet, zetten hun vuilnisbakken in de voortuin en laten hun eigen honden los in de tuin (met de nodige stankoverlast tot gevolg). Ik vind dit heel vervelend, omdat het ook ten koste gaat van de uitstraling van mijn salon. Aanspreken heeft geen zin. Dat heb ik al geprobeerd, waarna ik lacherig werd afgewimpeld. Welke stappen kan ik nu het beste ondernemen (zonder een gigantische burenoorlog uit te lokken)?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel nieuws uit de branche
Agenda
Spotlight op… Coline Tiebos uit Wamel
Agenda
Sales: To the point
Ondernemen: Het belang van de juiste productkeuze
Terugblik: Estetika Brussel
Uitgesproken: Slachtoffer
Knowhow : Vapozone (II)
Esthéculaap: Het nut van een placebo
Visagie: Very vintage!
Aromatherapie: Lipbloemigen
Spa culinair: Gerechten met vlierbloesem
Exotische ingrediënten: Mangosteen
Volgens Evelien: Beauty Award 2011
Salonnieuws: Nieuwe producten
Geur van de maand: Aura by Swarovski
Cadeautje van Esthéticienne: Sunscreen van dr. Zein E. Obagi

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 9 juni.