Λ

Professional Beauty & Wellness

Professional Beauty & Wellness

Wie de beursvloer van Professional Beauty & Wellness betrad, werd al snel geconfronteerd met de verzorgde en professionele uitstraling van zowel de exposanten, de beursbezoekers als de stands. Op deze beurs is geen directe verkoop mogelijk en zijn alleen professionals toegestaan. Ondanks het prachtige weer en het iets lagere bezoekersaantal ten opzichte van vorig jaar kijkt de organisatie van Professional Beauty & Wellness terug op een goede vakbeurs. Deze zevende editie telde acht procent meer exposanten dan vorig jaar en trok in totaal zo’n 5.000 bezoekers (waaronder veel Hollanders). Esthéticienne deed een rondje beurs!

Λ

Sclerodermie

Sclerodermie

Sclerodermie staat synoniem voor ‘systemische sclerose’ (afgekort SSc). Het is een auto-immuun bindweefselaandoening met een nog onopgehelderde ontstaanswijze. Het tast de huid, bloedvaten en interne organen aan. De naam zorgt eigenlijk voor verwarring omdat sclerodermie/systemische sclerose twee vormen kent. De ene is de lokale vorm en de andere de uitgebreide vorm. De lokale vorm beperkt zich tot de huid van voornamelijk de vingers, handen en het gezicht. Hiertoe behoort ook het CREST-syndroom. Meer weten over de verschillende vormen van de auto-immuun bindweefselaandoening sclerodermie? Je leest het in Esthéticienne.

Λ

Workshop Microneedling

Workshop Microneedling

Op 25 en 26 september organiseerde Els van Gogh in haar bedrijf ‘SpaMedica’ in Huizen een bijzondere workshop. Deze was bedoeld voor iedere schoonheidsspecialist en huidtherapeut die interesse had in de details van huidverjonging door middel van dermale Microneedling. Al veertig jaar zorgt Els van Gogh met haar team voor de huidverbetering van haar klanten. Haar motto: ‘Het uiterlijk is belangrijk. Het verschaft toegang tot waar het uiteindelijk om gaat: het innerlijk’. Esthéticienne was erbij en doet verslag van deze bijzondere technieken.

Λ

Kamille

Kamille

Kamille wordt gezien als een van de meest veelzijdige geneeskrachtige kruiden. De heilzame werking van kamille was al bekend bij de oude Egyptenaren. Zij droegen dit kruid op aan de zon en vereerden het boven alle andere. In de oudheid schreven Griekse artsen kamille al voor bij koorts en bij vrouwenziekten. Er zijn vele soorten kamille, maar de belangrijkste voor de cosmetica zijn de Echte kamille, de Roomse kamille en de Wilde kamille. Dit zijn planten met samengestelde margrietachtige bloemen. Deze behoren tot de composietenfamilie, zoals ook bijvoorbeeld asters en zonnebloemen. De bloemen staan op dunne stengels en worden 25 tot 40 cm hoog. Tegenwoordig is kamille verspreid over heel Europa, Noord-Amerika en Australië. Meer weten over dit heilzame kruid? Je leest het in jouw vakblad!

Λ

Dr. Obagi’s queste voor een gezonde huid

Dr. Obagi’s queste voor een gezonde huid

Begin september was de Amerikaanse dermatoloog dr. Zein Obagi voor het congres ‘Werk aan de huid’ in Nederland. Naar aanleiding hiervan sprak Esthéticienne uitgebreid met de vooruitstrevende dermatoloog over zijn passie voor de huidverbetering en zijn filosofie voor het behouden van een gezonde huid. Dr. Zein Obagi is behalve een wereldwijd bekend dermatoloog, een zeer energieke en reislustige man. Hoewel hij zijn basis heeft in het Amerikaanse Beverly Hills, reist hij als een ware Messias de hele wereld over om zijn expertise op het gebied van huidverjonging en -problemen te verspreiden. Inmiddels is hij 68 jaar, maar zijn passie en gedrevenheid om iedereen te overtuigen van zijn visie blijven even groot. Lees snel meer!

Λ

Toeval

Toeval

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Noord-Holland. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Onlangs is een van mijn grootste nachtmerries werkelijkheid geworden. Een van mijn klanten heeft tijdens de behandeling een toeval gekregen. Gelukkig heb ik tijdig ingegrepen en had ik haar doktersgegevens bij de hand. Zo kon ik snel hulp inschakelen. Maar mijn angst voor herhaling is inmiddels wel aangewakkerd. Wat nu als het een keer mis gaat en een klant daadwerkelijk het leven laat op mijn stoel? Hoe moet ik dan mijn (wachtende) klanten uitleggen wat er gebeurd is, terwijl mijn overleden klant wordt afgevoerd? Ik weet het, het klinkt wellicht overdreven, maar ik heb nu gezien dat dit best eens realiteit kan worden. Dus wat adviseert het panel mij hierin?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Spotlight op… Paulina Timmerman-Kamphuis
Agenda
Sales: Verkopen? Laat maar!
Reportage: Noblesse Oblige
Ondernemen: Online verkoopacties, meedoen of niet?
Knowhow: Ultrasoon in de schoonheidssalon
Uitgesproken: Crisis
Esthéculaap: Als de kanker ‘genezen’ is
Financieel: Schenken en schenkbelasting
Introductie: RVB terug in Nederland
Massage: Celebration treatment
Visagie: Hot lips
Introductie: Evidens de Beauté
Spa culinair: Heerlijke gerechten van Kreta
Evenement: Hannah huidcoachdag
Opmerkelijk: Waxen, zo gewoon als een bezoekje aan de kapper
Event: NEM event
Branche: Inma inspiration events
Volgens Evelien: Op naar de feestdagen
Salonnieuws: Nieuwe producten
Geur van de maand: Love, Chloé eau Intense
Vraag en aanbod: Advertenties uit de beautybranche
Cadeautje van Esthéticienne: Cenzaational giftset van Cenzaa

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 13 december.