Nummer 1, januari 2012

Nummer 1, januari 2012

Cover: Hair & Make-up: Marc Lubach for Make-up Studio
Styling: Marleen Mathijssen @ Studio 5982
Fotografie: Peter van Alphen @ Studio 5982
Model: Nadine W @ Touché Models

Λ

Meta Therapy

Meta Therapy

Op de najaarsbeurs lanceerden de makers van Nouveau Contour hun nieuwe merk Dermatude. Inmiddels zijn de eerste specialisten aan de slag met de Dermatude Meta Therapy. “Meta Therapy brengt de voordelen van verschillende huidverbeteringsmethodes samen in één techniek. De naam Meta Therapy staat voor Medical and Esthetic Tension Activating Therapy. Je kunt het ook zien als afkorting voor Metamorfose Therapy. Wij vinden de behandeling belangrijker dan de merknaam van het apparaat. Meta Therapy is daarom een beschermde naam en mag alleen gevoerd worden door salons die met Dermatude werken”, aldus Marcel Reintjens. Dermatude Meta Therapy is bedoeld voor de behandeling van de: droge tot zeer droge huid, craquelé huid, rijpere huid (skin rejuvenation), beschadigde huid (door zon of veel zonnebank), post-operatieve huid, rokershuid of verslapte huid. Meer weten? Je leest het in Esthéticienne!

Λ

Brenda de Haan uit Assen

Brenda de Haan uit Assen

Al van jongs af aan had Brenda de Haan een grote interesse voor het schoonheidsvak. In de snelst groeiende stad van noordelijk Nederland, Assen om precies te zijn, runt zij inmiddels alweer een aantal jaar haar salon Beauty for You. Hier kan men terecht voor diverse huidverbeteringen en intensieve wellnessbehandelingen voor face & body met een flinke dosis professionaliteit en persoonlijke aandacht. Dit jaar is Beauty for You uitgeroepen tot Cenzaa depositair van het jaar, een mooie opsteker! Wie bij Beauty for You binnenkomt voelt direct een oase van rust en ontspanning, ruikt heerlijke geuren en proeft de prachtige ambiance. En dat is precies wat Brenda haar klanten wil bieden; een behandeling om mensen te laten relaxen, om nieuwe energie op te doen en een moment voor zichzelf te gunnen. Lees snel meer over deze allereerste Cenzaa therapist van het jaar!

Λ

Zorgverzekeraars en vergoedingen

Zorgverzekeraars en vergoedingen

Zorgverzekeraars vergoeden behandelingen zoals ontharen, acne en camouflage geheel of gedeeltelijk. Voor veel schoonheidsspecialisten zijn deze behandelingen een belangrijke inkomstenbron. Esthéticienne dook in de nieuwe polisvoorwaarden en onderzocht de vergoedingen. Wat zijn de verschillen tussen de verzekeraars? En hoe halen u en uw klant het meeste profijt uit de regelingen? Verliest de schoonheidsspecialist terrein? Klik hier voor een overzicht met handige tips hoe u de polissen op diverse sites kunt vergelijken.

Λ

Selbeau Cosmetics: nieuwe importeur van Bioline-Jato

Selbeau Cosmetics: nieuwe importeur van Bioline-Jato

Sinds 1 november is Selbeau Cosmetics de nieuwe importeur van de cosmeticalijn Bioline-Jato van het gelijknamige Italiaanse bedrijf. Bioline-Jato werd zo’n 30 jaar geleden ontwikkeld door familie Corradini die tot op de dag van vandaag nog steeds aan het hoofd staat van de onderneming. Reden voor een goed verzorgde presentatie, vond Selina Maurits, oprichtster van Selbeau Cosmetics. Dit bleek meteen een ideale gelegenheid om de nieuwe exfoliërende lijn van Primaluce te introduceren. In Esthéticienne een uitgebreid verslag van deze presentatie en ambitieuze dame!

Λ

Verjongen met essentiële suikers

Verjongen met essentiële suikers

Orthomoleculair (tand)arts Geiske de Ruig geeft door het hele land lezingen over de ‘glycobiologie’. Dit is een relatief nieuwe tak van wetenschap die zich bezig houdt met negen bijzondere suikermoleculen. Geiske reist heel wat af om haar gehoor bij te praten over deze essentiële suikers, die onder meer interessant zijn voor de schoonheidsbranche. Ze werken namelijk verjonging in de hand. Wat een tandarts in hemelsnaam moet met suiker? Je leest het in jouw vakblad!

Λ

Uitdaging

Uitdaging

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Utrecht. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Ik zit al een hele tijd in het schoonheidsverzorgingsvak en heb sinds twintig jaar mijn eigen zaak. Soms lijkt het of alles op zo’n salondag op de ‘automatische piloot’ gaat, waardoor het me bijna begint te vervelen. Hebben jullie ideeën hoe ik meer uitdaging in mijn werk kan vinden en houden?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Spotlight op… Gwendolien de Cooman
Agenda: Wie, wat, waar op beautygebied
Sales: Eindejaarsgekte
Knowhow: Ultrasoon in de schoonheidssalon (V)
Uitgesproken: Klagen
Dermatologie: Ernstige geneesmiddelenreacties van de huid
Esthéculaap: Signalen van slokdarmkanker
Financieel: Fiscale aanpassingen in 2012
Massage: Gili-massage
Visagie: Beautiful Bride
Aromatherapie: Laurierfamilie (Lauraceae)
Ingrediënten: Salvia
Culinair: Gerechten met vergeten groenten
Voedingsstoffen: Supplementen voor de huid
Portret: Miranda de Jonge uit Schouwen-Duiveland
Starten: Het starten van je eigen bedrijf (I)
Evenement: Pascaud’s specialisten in de dop
Chain Reaction: Mirella Bisschops van MB Cosmetics
Salonnieuws: Nieuwe producten
Geur van de Maand: Sheer Beauty van Calvin Klein
Cadeautjes: Esthéticienne deelt uit!

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 9 februari