Λ

Wat wil de Esthéticienne-lezeres?

Wat wil de Esthéticienne-lezeres?

Is de trouwe Esthéticienne-lezeres blij met de restyling van Esthéticienne zoals deze in 2010 heeft plaatsgevonden? Mist ze iets in Esthéticienne? Ziet zij de toegevoegde waarde van Esthéticienne als vakblad en welke vakbladen leest onze abonnee nog meer? Vragen die de redactie zich regelmatig stelde bij het maken van Esthéticienne. Tijd voor antwoorden! Maar liefst 172 abonnees hebben aan het onderzoek meegewerkt, een mooie score. Wil jij weten wat de waardering is, de missen, de verwachtingen en de interesses zijn? In deze uitgave van Esthéticienne lees je alle uitkomsten van het lezersonderzoek!

Λ

Hoofdhuidkoeling beperkt haarverlies bij chemo

Hoofdhuidkoeling beperkt haarverlies bij chemo

Chemotherapie is het via een infuus toedienen van medicijnen die kankercellen aanvallen. Veel van deze medicijnen richten zich op de snel delende kankercellen. Deze middelen vernietigen helaas ook de eveneens snel groeiende haarfollikelcellen. Twee tot drie weken na de behandeling begint het haar van de kankerpatiënt uit te vallen. Hoe snel het haar en hoeveel van het haar uitvalt is afhankelijk van het soort medicijnen (cytostatica), de dosis en de duur van de therapie. Ook het haartype bepaalt de mate van haaruitval, die chemotherapie-geïnduceerde alopecia wordt genoemd. Met hoofdhuidkoeling tijdens de chemotherapie kan het haarverlies soms verminderd of helemaal vermeden worden. Deze behandeling met een ‘cold cap’ is in steeds meer ziekenhuizen mogelijk. Lees snel meer...

Λ

Steenkammassage

Steenkammassage

Carsten Boss, fysiotherapeut en hoofd training van het Duitse bedrijf Pino, ontwikkelt iedere keer nieuwe massages om zo steeds een andere behandeling aan te kunnen bieden. Door een mooi samenspel tussen werken met de handen, aroma's en bijzonder gevormde warme stenen kiest de cliënt voor een optimale ontspanning. Niet alleen het gelaat en het decolleté worden behandeld; zelfs de voeten worden meegenomen. In Esthéticienne het uitgebreide verslag.

Λ

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Gorinchem 2012

Vakbeurs Uiterlijke Verzorging Gorinchem 2012

Het bezoeken van stands, het bekijken van presentaties, prijsuitreikingen en step-by-steps, het was allemaal mogelijk op de Vakbeurs Uiterlijke Verzorging die op 21, 22 en 23 januari plaatsvond in Gorinchem. Natuurlijk was er ook uitgebreid aandacht voor de inwendige mens, want op deze gemoedelijke, gezellige en informatieve beurs werden zowel standhouders als bezoekers goed verzorgd door de aanwezige gastvrouwen. Al met al was iedereen het eens over het succes van de beurs en we hoorden dan ook niets dan positieve verhalen..

Λ

Marga Dobma

Marga Dobma

Marga Dobma is een bekende naam in de schoonheidsverzorging. In 1979 haalde ze haar Stivasdiploma en ze had jarenlang haar schoonheidssalon BeauMardien in Eindhoven. Toen Marga met pensioen ging nam ze twee maanden rust, maar daarna begon het al te kriebelen. Ze verdiepte zich in de geschiedenis van de make-up, stortte zich op antieke sieraden en begon een eigen website. Een portret van een veelzijdige, enthousiaste vrouw.

Λ

Parttime

Parttime

Deze maand ontvingen we het volgende dilemma van een schoonheidsspecialist: “Naast mijn werk in mijn schoonheidssalon heb ook een kantoorbaan. De laatste tijd merk ik dat het steeds moeilijker wordt om mijn twee banen met elkaar te combineren. Toch ben ik angstig om mijn goede baan inclusief een prima salaris, op te zeggen om vervolgens fulltime in de salon te gaan werken. Kunnen jullie mij tips geven?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Spotlight op… Yvon van Helden
Agenda
Sales: Kruisverkoop
Reportage: Liesbeth van Rijen uit Raamsdonkveer
Knowhow: Ultrasoon in de schoonheidssalon (VI)
Uitgesproken: Kortingsbonnen
Dermatologie: Cryochirurgie
Financieel: Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)
Visagie: 80’s fusion
Aromatherapie: Aromatherapie en de luchtwegen
Ingrediënten: Helianthus
Spa culinair: Liefde om te delen
Starten: Het starten van uw eigen bedrijf (II)
Chain Reaction: Jeanne van Rijthoven
Salonnieuws: Nieuwe producten
Geur van de maand: Trésor van Lancôme
Cadeautjes: Esthéticienne deelt uit!

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 13 maart.