Λ

Beauty Trade special en Estetika Brussel

Beauty Trade special en Estetika Brussel

De grootste beautyvakbeurzen van Europa strijden deze maand om de gunst van de bezoeker. En vele daarvan zijn een bezoek meer dan waard. In Nederland en België gaan binnenkort respectievelijk de Beauty Trade special en Estetika van start. In deze beursuitgave van Esthéticienne uiteraard een preview wat je van de voorjaarsbeurzen kunt verwachten, maar ook een overzicht van alle noviteiten die gepresenteerd gaan worden!

Λ

De vitaliteitsregeling

De vitaliteitsregeling

Op het vlak van de fiscale (spaar)regelingen verandert er veel in 2012. Zo komt de levensloopregeling en de spaarloonregeling voor medewerkers te vervallen. Daarvoor in de plaats komt de vitaliteitsregeling. Deze is toegankelijk voor werknemers, ondernemers en resultaatgenieters (investeerders). De bedoeling van de regeling is om mensen zo lang mogelijk vitaal te houden. Hoe gaat het vitaliteitsparen in zijn werk?

Λ

Wellnessinitiatief

Wellnessinitiatief

Altijd al meer willen weten of wellness? De wellness sector is volop in ontwikkeling en er is behoefte aan goed en hooggeschoold personeel; vandaar het aanbod van KATHO (Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen). De student kan zich scholen op drie deelgebieden: de recreatie (de genietomgeving), de curatie (de zorgomgeving) en de preventie. Schoonheidsspecialisten kiezen meestal voor de eerste en/of de laatste richting. In het Belgische Kortrijk kun je naast de opleiding tot Wellnessconsulent ook diverse bijscholingen Well-being volgen.

Λ

Thaise lymphe massage

Thaise lymphe massage

De Thaise lymphe massage is een wellnessbehandeling met een therapeutisch karakter voor een gezond lichaam. Daarin onderscheidt hij zich van de tot nu toe bekendere manuele lymfedrainage die nodig is als het lymfevocht, veroorzaakt door een ziekte of aandoening, niet voldoende wordt afgevoerd. Anita Diesveld, verpleegkundige en massagetherapeut vertelt ons over deze onderscheidende behandeling.

Λ

Voorjaar/zomerlooks

Voorjaar/zomerlooks

De belofte van het voorjaar hangt al in de lucht. Reden voor de make-upmerken om ons alvast hun goede voornemen voor deze lente en zomer te laten zien: kleur, kleur en nog eens kleur! We werden er vrolijk van op de redactie en hopelijk jij ook bij het lezen van dit artikel!

Λ

Beauty Gallery

Beauty Gallery

Gonda Westenbrink en haar dochters Kim en Wendy delen een gezamenlijke passie: het vak van de schoonheidsverzorging en cosmetica. In de drie sfeervolle ingerichte filialen van Beauty Gallery bieden de dames exclusieve behandelingen voor de huid en uitgebreide verzorging van het lichaam aan. Na het intakegesprek ontvangt iedere klant een huidverzorgingsadvies op maat en een persoonlijk behandelplan. Met opgeteld bijna 40 jaar deskundige ervaring ben je bij dit enthousiaste beautyteam in Noord-Holland in goede handen.

Λ

Cosmetica en de ingrediëntenlijst

Cosmetica en de ingrediëntenlijst

Niets is zo belangrijk als het lezen van een ingrediëntenlijst voordat je een cosmeticaproduct gaat gebruiken. De informatie uit de ingrediëntenlijst is dé manier om te bepalen of een product wel of niet goed is. Op claims die op de verpakking staan kun je niet vertrouwen en uitspraken als bijvoorbeeld ‘hypo-allergeen’ of ‘dermatologisch getest’ zeggen helaas ook niet veel. Desondanks zijn ingrediëntenlijstjes niet heilig; wat voor de een een irriterende stof is, is dit voor de ander niet. En ‘goede ingrediënten’ kunnen bij verkeerd gebruik of als je er gewoon ‘niet tegen kan’ alsnog problemen veroorzaken. Daar komt dan ook nog eens bij dat de INCI-lijst van een product heel goed kan zijn, maar dat dit product toch niet bij jouw huidconditie past. Toch hebben we momenteel geen ander handvat om cosmetica te beoordelen dan die INCI-lijst.

Λ

Altijd is kortjakje ziek…

Altijd is kortjakje ziek…

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Lisse. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Ik heb een medewerker die al een tijdje ziek is, tenminste, dat zegt ze zelf. Ik heb daar mijn twijfels over omdat ik op social media zie dat zij een druk privéleven heeft. Houdt ze me nu voor het lapje? Hoe pak ik dit aan?” Lees de reacties van het Ethiek-panel en die van collega’s uit de branche op de pagina Forum.

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze maand!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Spotlight op… Tiny Oostindie
Agenda
Sales: Hogedrukverkoop
Reportage: Yvonne Austin uit Groningen
Exposanten: Wie staat waar in Utrecht
Noviteiten: De nieuwste producten op BTs
Uitgesproken: Manipulatie
Knowhow: Ultrasoon in de schoonheidssalon (VII)
Esthéculaap: Klanten met een eigen gezicht
Dermatologie: Vasculitis
Etaleren is te leren
Visagie: Bring it on !
Bedrijfsvoering: De juiste sfeer bij de juiste klant
Ondernemen: Indisha : Pure merken met een verhaal
Bedrijfsportret: Thalgo bruist bij Tenne
Aromatherapie: Aromatherapie en het imuumsysteem
Ingrediënten: Tamarinde
Spa culinair: Quicherecepten
Starten: Het starten van uw eigen bedrijf (III)
Presentatie: Front row bij Résidence de Beauté
Chain Reaction: Helga Wouterse
Salonnieuws: Nieuwe producten
Geur van de maand: Eau de Lacoste Rouge
Cadeautjes: Esthéticienne deelt uit!

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 14 april.