Λ

Look Good, Feel Better

Look Good, Feel Better

Hoewel een goede gezondheid zonder twijfel bovenaan het lijstje van kankerpatiënten staat, is het voor veel van degenen die een chemokuur volgen of deze net hebben afgerond ook belangrijk om er weer als zichzelf uit te zien. Uiterlijk is immers essentieel voor hoe je je voelt. Kankerpatiënt Toos Born merkte eind jaren tachtig dat haar veranderde uiterlijk haar belemmerde om goed te functioneren in haar werk en sociale leven. Daar moest verandering in komen en daarom zette ze samen met het Integraal Kankercentrum Amsterdam (IKA) allerlei activiteiten op waar patiënten van tips en trucs werden voorzien om weer als hun oude zelf door het leven te gaan. In Esthéticienne vertellen we je hoe dit plaatselijke initiatief in 2001 in een landelijke stichting veranderde.

Λ

Wat het uiterlijk je vertelt…

Wat het uiterlijk je vertelt…

Ons uiterlijk verraadt meer over onze voedingstoestand dan vaak wordt gedacht. Zo kunnen ontstoken oogleden duiden op een tekort aan vitamine A. Kloofjes aan de mondhoeken, mee-eters, een opgezette tong en een rode schilferende huid bij ogen, neus en oren kunnen een signaal zijn van vitamine B2-gebrek. Ontstoken en ingescheurde mondhoeken kunnen wijzen op een foliumzuurtekort. Roos, haaruitval en grijs verkleurend haar op een tekort aan biotine. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. De kunst is de signalen van huid, haren en nagels op een correcte manier te duiden. In het meinummer van Esthéticienne gaan we dieper in op wat het uiterlijk ons vertelt over voedingstoestand en gezondheid.

Λ

Vital Life Coaching

Vital Life Coaching

De nieuwe opleiding Vital Life Coaching behandelt een breed scala aan onderwerpen, zoals voeding & psyche, adem- en ontspanningstechnieken, beweging & psyche, stressmanagement, stoelmassage en coachingsvaardigheden. Deze opleiding biedt schoonheidsspecialisten alle kennis om cli�'nten beter te begeleiden en het praktijkaanbod te verbreden. Mark van Riel, directeur van de Academie voor WellnessCoaching, vertelt erover.

Λ

Rejuvi Congres 2012

Rejuvi Congres 2012

In maart organiseerde Irma Hulscher het eerste Rejuvi Congres. Tientallen enthousiaste depositairs trokken op een zaterdagochtend naar het Van der Valk-hotel in Almere om er diverse lezingen bij te wonen. Bovendien konden de aanwezigen twee mooie primeurs bijwonen: een demonstratie van de nieuwste Rejuvi-behandeling en de lancering van de website www.wegacne.nl. Esthéticienne was erbij.

Λ

Stormloop op BeautyPlusBus

Stormloop op BeautyPlusBus

Er is geen schoonheidssalon zo populair als die van Regina, Mariëtte, Myrte en Silvia. Reserveringen voor de vier specialisten stromen binnen en voor de deur staat het rijen dik. Niet in de minste plaats omdat het gratis is! Regina, Mariëtte, Myrte en Silvia rijden sinds vorig jaar zomer de BeautyPlusBus van zorgcentrum naar zorgcentrum. Esthéticienne stapte op in Doorn.

Λ

Ontharen = ontklanten?

Ontharen = ontklanten?

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Alkmaar. Zij kampt met een kwestie en vraagt het Ethiek-panel om advies. “Na jarenlang massages en schoonheidsbehandelingen te hebben uitgevoerd, heb ik onlangs besloten me alleen nog te richten op ontharingsklanten. Hoe kan ik dit het beste aan mijn massage- en behandelklanten communiceren?”

Λ

Cadeautje van Estheticienne

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina welke producten deze maand worden weggegeven!  

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Spotlight op… Ingrid Sielhorst
Agenda
Sales: Nieuwe technieken, nieuwe klant
Reportage: Hair, Face & Body op Texel
Financieel: Overzicht hypotheken
Uitgesproken: Spiegeltjes en kralen
Esthéculaap: Nieuw beroep: geriatrie-fysiotherapeut
Knowhow: Ultrasoon in de schoonheidssalon (IX)
Massage: Digi-esthétique
Dermatologie: Voeding en huidafwijkingen
PMU: PMU in een privékliniek
Visagie: Summertime
Ingrediënten: Acacia
Aromatherapie: Aromatherapie en gewrichten
Spa culinair: Kruidige en fleurige recepten
Starten: Het starten van uw eigen bedrijf (V)
Chain Reaction: Mirna van Donselaar
Behandeling: Tropische reis vanuit de behandelstoel
Step-by-step: Makkelijke gelnagels
Symposium: Nem lichttherapie symposium
Salonnieuws: Nieuwe producten
Geur van de maand: Oscar de la Renta Live in Love
Cadeautjes: Esthéticienne deelt uit!

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 14 juni.