Nummer 7, juli 2012

Nummer 7, juli 2012

Cover: Biodroga Repair + Cell Motiv, Beauty Service, www.beautyservice.com

Λ

Hoe herken je een melanoom?

Hoe herken je een melanoom?

Een melanoom is een kwaadaardige huidtumor die uitgaat van de pigmentcellen (melanocyten) van de opperhuid. Deze vindt de oorsprong in bestaande moedervlekken, maar kan net zo goed spontaan de kop opsteken. Maar hoe herken je ze? In Esthéticienne licht onze dermatoloog Roel Genders dat toe.

Λ

Afvallen is een kunst

Afvallen is een kunst

Verantwoord afvallen is een kunst. Want hete gaat om het kwijtraken van overtollig vet en het behoud van spiermassa. Dat wordt vaak vergeten. Daar komt bij dat meer spieren juist meer energie doen verbruiken dan vetten en dat helpt bij het afvallen, zelfs tijdens de nachtrust. Dit betekent dat de weegschaal een slecht instrument is. Dit meet uitsluitend het gewicht in kilogrammen. Maar het gaat juist om de lichaamssamenstelling. Het gewicht van het menselijk lichaam wordt immers bepaald door spieren (eiwit), vet, botten en water. Dit zijn de componenten van de lichaamssamenstelling (body composition).

Λ

Viva las Vegas!

Viva las Vegas!

Van 9 tot en met 11 juni trokken zo’n 20.000 beauty professionals naar de International Beauty Show in Las Vegas om daar het grootste Amerikaanse professionele beauty-event van het jaar bij te wonen. Meer dan 850 exposanten presenteerden er hun producten. Voor schoonheidsspecialist lag de nadruk op natuurlijke – liefst organische – huidverzorgingslijnen, maar ook op diverse nevenproducten die als extraatje in de salon of spa aangeboden kunnen worden. Opvallend waren de diverse bedrijven die zich sterk maakten om professionals op educatieve of marketingtechnische wijze te ondersteunen, zowel in de vorm van distributeur als in de vorm van marketing- of ervaringsdeskundige. En daar bleek de professional best wat tijd en budget voor vrij te willen maken.