Λ

Cosmetische (contra) indicaties van Botox

Cosmetische (contra) indicaties van Botox

Botuline toxine(BTX)-injecties zijn bij iedereen bekend voor behandelingen in het gezicht. Het wordt gebruikt voor het indirect verminderen van rimpels in het gezicht door de spierspanning te beïnvloeden. Een behandeling is tegenwoordig in bijna elke privé- of schoonheidskliniek beschikbaar. Maar wat is nu precies Botox? En wat zijn naast de voordelen ook nadelen? En waar wordt het precies allemaal voor gebruikt? In Esthéticienne lees je het antwoord op al deze vragen en meer…

Λ

Reinigen van het gezicht; makkelijker gezegd dan gedaan

Reinigen van het gezicht; makkelijker gezegd dan gedaan

De meeste mensen met huidproblemen hebben een verstoorde barrièrefunctie van de huid. Die huidbarrière is verschrikkelijk belangrijk, ze beschermt je tegen invloeden van buitenaf: bacteriën, virussen, vocht, vuil, hitte en kou. Beschadig je deze barrièrefunctie van je huid, dan kom je in een soort vicieuze cirkel. Door het verlies van water kunnen allerlei belangrijke functies dieper in je huid niet meer werken. Ze droogt nog verder uit en er ontstaan huidproblemen als puistjes, roodheid, schilfertjes en eczeem. Uiteindelijk kan je huid hierdoor zelfs versneld verouderen. Het klinkt misschien gek, maar huidverzorgingsproducten behoren – naast te veel zonlicht, een ongezonde leefstijl en stress – tot de belangrijkste veroorzakers van huidproblemen. En van al die cosmeticaproducten staat de cleanser op nummer één. Daarom vertellen we in Esthéticienne meer over het gebruik van een gezichtsreiniger. Weer even terug naar de basis dus.

Λ

Aromatherapie en psychische klachten

Aromatherapie en psychische klachten

Lange tijd is door de reguliere geneeskunde de samenhang tussen lichaam, geest en ziel ontkend. Aandoeningen zonder een lichamelijke oorzaak bestonden niet en waren dus maar een idee en inbeelding van de patiënt. Door de opkomst van de psycho-neuro-immunologie (PNI) kwam er meer onderzoek naar de verbinding tussen ons zenuwstelsel en ons hormoon- en immuunsysteem. Onderzoek wijst uit dat boodschapperstoffen (neurotransmitters) van het zenuwstelsel het immuunsysteem direct beïnvloeden (en omgekeerd). Zo kunnen ook psychische processen ons lichaam beïnvloeden (psychosomatiek). Stress zorgt aantoonbaar voor een verzwakking van het immuunsysteem. Aromatherapie is een goede methode om onze stemming te beïnvloeden. Zo is bijvoorbeeld al in de zestiger jaren van de vorige eeuw aangetoond dat alleen al de verdamping van oliën invloed heeft op de bloeddruk en de hart- en polsslag. In Esthéticienne lees je welke essentiële oliën binnen de klassieke aromatherapie en de energetische aromatherapie hiervoor in aanmerking komen!