Nummer 10, oktober 2012

Nummer 10, oktober 2012

Cover: Dr. Grandel. So Charming, herfst/winter 2012 Arabesque.

Λ

Hirsutisme

Hirsutisme

Hirsutisme is (over)beharing bij de vrouw volgens een mannelijk patroon. Het is anders dan hypertrichosis waarbij er alleen sprake is van overmatige haargroei. Hirsutisme wordt veroorzaakt door een verhoging van het mannelijk hormoon. Hirsutisme wordt veroorzaakt door verhoogde gehalten van het mannelijk hormoon (androgenen) in het bloed. Tijdens de puberteit zorgen androgenen voor de secundaire geslachtsontwikkeling bij mannen. Onder invloed van androgenen ontstaat de lichaamsbeharing in het gezicht (baardgroei), borst, schouders, rug, buik, benen, schaamstreek en billen. Wanneer dit wordt gezien bij vrouwen is er sprake van een verhoogde aanmaak van androgenen door de eierstokken of door een verhoogde gevoeligheid van androgenen van de betreffende organen. Het is geen zeldzaam fenomeen. Een groot aantal vrouwen wendt zich met dit probleem tot de dokter. Meer weten? Je leest het in Esthéticienne!

Λ

Beauty Salon dimensions

Beauty Salon dimensions

Ruim 13.000 professionals bezochten dit najaar de beautyvakbeurs Beauty Salon dimensions. Naast inspirerende workshops, presenteerden standhouders hun laatste noviteiten aan het publiek. Opvallend waren de vele nieuwkomers die hun producten of diensten in aparte stands aanprezen. In Esthéticienne een uitgebreid verslag.

Λ

Etaleren, het creëren van beleving achter glas

Etaleren, het creëren van beleving achter glas

Etaleren is een van de manieren om uw zaak, product en dienst onder de aandacht te brengen van een potentiële klant. Door de hype die momenteel gaande is rond social media en internetverkopen is etaleren een beetje ondergeschoven geraakt en wordt dit vaak afgedaan als een te dure manier van marketing voeren. Daarmee wordt een belangrijke fout gemaakt. Want zonder een professionele en sfeervolle uitstraling van uw etalage loopt een potentiële klant misschien aan uw zaak voorbij. Of wat dacht u van de eerste indruk die een klant krijgt als er niets te zien is? Etaleren zou onderdeel moeten uitmaken van uw marketingstrategie in combinatie met de toepassing van social media en andere bronnen van adverteren.