Nummer 1, januari 2013

Nummer 1, januari 2013

Cover: fotografie Marjan ten Berge, model Renee Brouwer, visagie Yvonne Bijkersma, www.schoonheidspromotie.nl

Λ

Corrigeren van mislukte permanente make-up

Corrigeren van mislukte permanente make-up

De ‘Academie voor Permanente make-up Irma Hulscher’ organiseerde een cursusdag waarin correcties van permanente make-up werden behandeld. Er was zoveel belangstelling voor deze dag dat er een deelnamestop nodig was. Uit het hele land kwamen PMU-specialisten om te leren hoe een foutief aangebrachte permanent make-up hersteld kan worden. De oorzaak van een dergelijke fout kan bijvoorbeeld schuilen in het gebruik van een verkeerde pigmentkleur die rare verkleuringen van de wenkbrauw teweeg brengt of van een wenkbrauwvorm die niet past bij de vorm van het gezicht van de cliënt. In Esthéticienne vel voorkomende fouten en de voor en na foto’s.

Λ

De ‘pip-affaire’

‘De inspectie voor de gezondheidszorg (igz) verbiedt met onmiddellijke ingang de handel en het implanteren van borstimplantaten van het franse merk poly implant protheses (pip).’Met dit bericht begon in april 2010 een affaire die ook afgelopen zomer de gemoederen weer bezighield. Aanleiding voor de onheilstijding van destijds was de vaststelling dat deze implantaten een ‘onevenredig hoge kans’ geven op complicaties zoals scheuren en lekken. Dit zou mogelijk gezondheidsklachten kunnen geven. De onrust rond de pip-borstimplantaten duurt voort. Nog steeds dienen zich nieuwe kwesties aan in deze droevige soap. Esthéticienne onderzoekt de stand van zaken, zo’n tweeënhalf jaar na de eerste ophef. Had deze affaire voorkomen kunnen worden?

Λ

Investeren in vernieuwing

Investeren in vernieuwing

Terwijl grote delen van de wereld kreunen onder de aanslepende financiële crisis, ontsnapt ook België niet aan de crisismaatregelen tot loonmatiging . De media hebben het dagelijks over ontslagen her en der: Ford, Philips… aan deze lijst lijkt geen einde te komen. Kijken we naar landen als Spanje of Portugal , dan zeggen we met onzekere stem dat we hier nog goed af zijn. Laat ons eerlijk zijn, je zou er als ondernemer wel eens moedeloos van durven worden en je laten meesleuren in deze neerwaartse spiraal. Ronny van Cutsem over het stoppen met negatieve berichtgevingen en het begin van goede voornemens.