Nummer 3, maart 2013

Nummer 3, maart 2013

Cover: Inglot Spring/summerlook, Fotografie: Cyriel Cremers, make-up: Saray Verlinden @ Inglot Cosmetics, haar: Bert Visser, styling: Jessica Gonzales, model: Renée Brouwer

Λ

Beauty Trade special

Beauty Trade special

Van 23 t/m 25 maart kun je als beauty professional volop inspiratie opdoen op Beauty Trade special. Hier ontdek je de nieuwste producten, apparatuur en mogelijkheden voor je salon. Laat je verrassen door de boeiende innovaties , workshops en ontmoetingen met collega’s uit de branche. In Esthéticienne vind je de plattegrond, de noviteiten, de exposantenlijst, en nog veel meer!

Λ

Minerale oliën in cosmetica

Minerale oliën in cosmetica

Over minerale oliën in cosmetica bestaan veel negatieve verhalen. Zo zouden minerale oliën acne veroorzaken, de huid verstikken en een reeks aan ellendige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken. Volgens voorstanders van ‘natuurlijke’ cosmetica zijn plantaardige oliën een stuk veiliger en beter voor de huid dan natuurlijke oliën. Maar is dat ook echt zo? In het artikel lees je of minerale oliën in cosmetica slecht zijn of niet.

Λ

Exanthemen bij kinderen

Exanthemen bij kinderen

Een groot aantal virusinfecties van de kinderleeftijd gaat gepaard met een exantheem. De term exantheem of rash wordt gebruikt voor huiduitslag als uiting van een algemene aandoening. De term wordt gebruikt als de uitslag bestaat uit rode vlekken (macula) en/of bultjes (papels) op de huid. De meest bekende ziektes die gepaard gaan met exanthemen zijn mazelen, rode hond, vijfde en zesde ziekte bij kinderen en de ziekte van Pfeiffer bij adolescenten. Deze aandoeningen kunnen soms sterk op elkaar lijken. Waterpokken hebben een karakteristiek beeld. Ook wordt roodvonk besproken. Dit wordt veroorzaakt door een bacterie. Vanwege de kindervaccinaties komen mazelen en rode hond nauwelijks meer voor in Nederland. In de rubriek Dermatologie worden deze ziektes kort besproken.

Λ

Thân-Thê-massage

Thân-Thê-massage

In dit nummer van Esthéticienne lees je over de Thân-Thê-massage. Veel cliënten van Anja Spitse hebben de reis naar Sneek er graag voor over om behandeld te worden met de Thân-Thê-massage in instituut voor massage en vitaliteit Vivanya. Het is niet alleen een van de duurste behandelingen in de regio, maar waarschijnlijk ook een van de meest effectieve afslankmethoden. Anja: “De cliënt krijgt meer energie door de massage. Daarnaast wordt hij soepeler, heeft hij minder pijnklachten en verbetert de contour van het lichaam.”

Λ

Helga van Maren: “Ik doe alles vliegend, maar weloverwogen”

Helga van Maren: “Ik doe alles vliegend, maar weloverwogen”

Als eerste Schoonheidsspecialist van het Jaar en winnaar van de Salon van het Jaar, is Helga van Maren een gezichtsbepalende vrouw in de branche. Haar ervaring gaat ze in een maandelijkse column delen met de lezers van Esthéticienne. Toen Helga in 1989 begon aan de opleiding tot schoonheidsspecialist, was ze nog relatiebeheerder bij de Rabobank. “Een leuke baan, maar ik zag mezelf dat werk niet tot mijn pensioen doen. Ik zocht iets ‘erbij’. Schoonheidsverzorging bleek een schot in de roos. Achteraf bekeken ben ik óók heel blij met de ervaring die ik bij de bank heb opgedaan, want als zelfstandig werkend schoonheidsspecialist kreeg ik het ondernemerschap er gratis bij.” In Esthéticienne lees je het interview.

Λ

Ethiek: IPL voor thuisgebruik

Ethiek: IPL voor thuisgebruik

Het panel bespreekt in dit nummer de vraag van een schoonheidsspecialist uit Amsterdam. Sinds twee jaar hanteert zij met veel succes IPL in haar salon. Zowel haar clienten en zijzelf zijn zeer tevreden met het resultaat dat zij hiermee bereikt. Natuurlijk heeft zij net als andere schoonheidsspecialisten te maken met sterke prijsconcurrentie, en veel clienten blijken daar gevoelig voor te zijn. Nu stunren ook steeds meer consumentenmerken met IPL-apparatuur. Vaak wordt haar gevraagd waarom haar IPL-behandelingen zo prijzig zijn en of de IPL-apparatuur geen handigere en goedkoper alternatief is. Ze weet wat ze aan IPL-behandelingen te bieden heeft, maar ze kan niet uit ervaring spreken als het gaat om andere thuisgebruikapparatuur. Je leest op de forumpagina wat het panel adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Luxe parfum van ETRO: Rajasthan

Lezersaanbieding: Luxe parfum van ETRO: Rajasthan

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke lezersaanbiedingen. Deze maand mogen we van Elha Cosmetics vijf maal Etro Rajasthan, Eau de Parfum (100ml) t.w.v. €122 weggeven! Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Verder in dit nummer

Actueel:Nieuws en nieuwtjes
Agenda: Wie, wat, waar op beautygebied
Spotlight: Wilma Dufrenne
Sales: De 25 P’s overboord?
Reportage: Schoonheidssalon Papillon in Gent
Uitgesproken: Hoe verder?
Beurzen buitenland: Düsseldorf en Brussel
Financieel: 2013: een overgangsjaar
Congres: Preventieve Wellness
Looks: Vooruitblik collecties voorjaar/zomer
Visagie: Magenta Mystique
Alternatief: Anti-aging en Chinese geneeskunde(II)
Behandeling: Tapen (II)
Opmerkelijk: Red Carpet Queen Joeri Vain
Jubileum: Vijftig jaar Webecos
Aromatherapie: Rozenbottel
Spa culinair: Bergamot
Starten: Op naar een omzet van €100.000
Column: Helga’s tip van de maand
Introductie: Dibi Milano
Chain reaction: Rob Brugman
Productnieuws: Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 18 april.