Nummer 5, mei 2013

Make-up: LOOkX www.lookx.nl, Fotografie: Otto van Toorn, Visagie: Mart Reker, Model: Natasha Roger

Λ

Photodynamische therapie

Photodynamische therapie

In de dermatologie is photodynamische therapie (PDT) een van de nieuwste behandelmethoden die kan worden toegepast bij (verschillende voorstadia van) huidkanker. Het grote voordeel van photodynamische therapie is het uitstekende cosmetische resultaat na de behandeling. PDT wordt echter alleen gebruikt voor geselecteerde gevallen. In dit nummer van Esthéticienne vertelt dermatoloog Roel Genders over PDT.

Λ

Mindfulness Massage: dé trend van 2013

Mindfulness Massage: dé trend van 2013

Een mindfulness massage houdt meer in dan alleen masseren met aandacht. Zowel de schoonheidsspecialist als de cliënt kunnen er dieper en sneller door ontspannen, weet Stefan van Rossum, directeur en oprichter van de International Mindfulness Massagetherapist Academy: “Door op een bewustere manier in het leven te staan en van daaruit een behandeling te geven, kunnen de effecten nog positiever uitpakken.” Benieuwd naar meer informatie over deze trend? Het artikel vind je op pagina 28.

Λ

Huidprobleem door een pilletje?

Huidprobleem door een pilletje?

Geneesmiddelen kunnen (milde) huidklachten en bijvoorbeeld ook haaruitval als bijwerking hebben. Wat kun je je cliënt adviseren als geneesmiddelengebruik mogelijk de oorzaak is van een probleem? Kort en goed: vérder kijken dan de rubriek ‘bijwerkingen’ in de bijsluiter uit de verpakking. Je leest erover in de rubriek Medisch.

Λ

Kokos (COCOS NUCIFERA)

Kokos (COCOS NUCIFERA)

Kokosolie is al duizenden jaren hét huidverzorgingsproduct in zuidoost-Azië. Naast de dagelijkse gezichts- en lichaamsverzorging wordt kokosolie ook ingezet voor babymassages. Aromatherapie staat dit nummer in het teken van kokos.

Λ

The Cosmopolitan

The Cosmopolitan

Je houdt ervan, of je vindt het weerzinwekkend; een tussenweg lijkt er niet te zijn in het gevoel dat Las Vegas met zich meebrengt. Deze wereldberoemde stad middenin de woestijn staat bekend om zijn unieke skyline, extravagante hotels, trouwkapellen en casino’s. Alles kan en alles mag in Sin City. Of het nu gaat om gokken, seks of drank; alles is in onbeperkte mate aanwezig. Die extreme uitersten zijn ook merkbaar binnen de schoonheidsverzorging. In Las Vegas draait alles om geld, en daar moet de service dan ook naar zijn. Zeker als het gaat om beauty...

Λ

Ethiek: Twee schoonheidsspecialisten in één ruimte

Ethiek: Twee schoonheidsspecialisten in één ruimte

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Maastricht. Zij is van plan om binnenkort een praktijkruimte te huren in een mooi, karakteristiek, knus pand waar al een andere salon is gevestigd. In tegenstelling tot de bestaande diensten, zal zij zich richten op een specifieke specialisatie waar deze salon nog niet over beschikt. Op die manier kunnen ze allebei gebruik maken van elkaars expertise en klandizie. Er is alleen een punt waar ze niet over uitkomen. Het pand beschikt over twee verdiepingen, een toilet en een doorgang. Bij de entree op de begane grond is de saloneigenaar gevestigd. Een verdieping lager is haar praktijkruimte, waar ook het toilet is gevestigd. Ze realiseren zich dat het mogelijk is dat een klant van haar collega het toilet bezoekt, waardoor ze haar praktijkruimte betreedt, en dat haar klanten bij binnenkomst en vertrek de praktijk van haar collega betreden. Nu is haar vraag: “Hoe kunnen we onze klanten ongestoord blijven behandelen, zonder dat ze hinder hebben van passerende andere klanten? Zoals gezegd is de ruimte knus en klein, dus het is niet mogelijk om een muur tussen de doorloop en praktijkruimtes te plaatsen.” Je leest op de forumpagina wat het panel adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Ontspannen in Okura

Lezersaanbieding: Ontspannen in Okura

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op aantrekkelijke lezersaanbiedingen of geven we aantrekkelijke kortingen. Deze maand hebben we het Okura hotel in Asmterdam en Sothys Nederland bereid gevonden om je heerlijk te laten ontspannen, met als extra’s gratis producten, een manicure en toegang tot de health spa. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Actueel: Nieuws en nieuwtjes
Spotlight: Heidy van Velde
Sales: Geen prijzen noemen
Reportage: Himani beauty & health
Medisch: Huidprobleem door een pilletje?
Introductie: De 1001-beleving van La Mysore
Uitgesproken: Zelfkritiek (II)
Financieel: Regie in eigen hand 
Gezondheid: De mannenbuik: erger dan je denkt
Techniek: Spateltechnniek harsen
Starten: Huren van de inrichting
Column: Helga’s tip van de maand
Visagie: Love is in the air
Aromatherapie: Kokos (Cocos nucifera)
Open dag: Herborist Cosmetics
Spa culinair: Tomatensoep en brandnetelpannenkoekjes
Buitenland: The Cosmopolitan: oase in het blinkende hart van Las Vegas
Chain reaction: Concurrerende factor
Productnieuws: Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 13 juni.