Λ

Van crisis naar kans

Van crisis naar kans

Verkopen tijdens crisistijd: voor sommige ondernemers is het geen probleem, anderen hebben het er duidelijk moeilijker mee. Om de verhalen over faillissementen en ontslagen binnen bedrijven kunnen we niet meer heen. Veel bedrijven worden er angstig van en houden zich tijdens crisistijd meer op de achtergrond. Anderen proberen de recessie als kans te zien en gebruiken de crisis als invulling van hun marketingcampagne. In het januarinummer krijg je tips om in deze tijden toch meer klanten te trekken.

Λ

Tips voor een prijsbeleid op maat

Tips voor een prijsbeleid op maat

Als je net begint met je eigen salon is het een van de zaken waar je bewust over na moet denken: Wat wordt de prijs van mijn behandelingen? Maar ook professionals die al langer in het vak zitten, doen er goed aan om zo nu en dan bewust stil te staan bij hun prijsbeleid. Hoe bepaal je nu je prijs? In Esthéticienne lees je er meer over.

Λ

Syndroom van Favre-Racouchot

Syndroom van Favre-Racouchot

Het syndroom van Favre-Racouchot is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door meerdere open comedonen in aanwezigheid van actinisch (zon) beschadigde huid. Deze zijn vooral rond de ogen, de slapen en de jukbeenderen gelokaliseerd. In dit nummer lees je hoe dit syndroom ontstaat en hoe je het kan behandelen?

Λ

Als voedsel de huid verziekt

Als voedsel de huid verziekt

Het artikel Voeding gaat ditmaal over voedselallergieën. Deze allergieën kunnen zich uiten in allerlei klachten, maar meestal manifesteren ze zich in de huid. Het aantal allergieën neemt bovendien toe. Kan men de boosdoeners uit het keukenkastje zelf opsporen? En zo ja, hoe doe je dat dan? Lees het in dit nummer.

Λ

Telemedicine geeft de branche impuls?

Telemedicine geeft de branche impuls?

Bij ‘Telemedicine’ wordt op afstand (tele) door een arts (medicine) een diagnose gesteld. Teledermatologie is de langstlopende vorm van teleconsultatie in Nederland. Ook de schoonheidsbranche lijkt nu aan te haken. Schoonheidsspecialisten kunnen namelijk een rol spelen bij vroege signalering van huidafwijkingen. En dan gaat het niet alleen om huidkanker, maar om veel meer huidafwijkingen.

Λ

Ethiek: Harshorror

Ethiek: Harshorror

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Amersfoort: “Ik had een goede cliënt die om de zes weken tot volle tevredenheid kwam. Tot de laatste keer. Ik had haar zoals elke zes weken, geharst en daarbij is een beetje van de opperhuid meegekomen. Ik had dus een schaafwondje veroorzaakt. De cliënt reageerde hier behoorlijk heftig op. Ik heb de behandeling wel afgemaakt en haar gezegd dat ik ’s avonds nog even zou bellen om te vragen hoe het ermee was. Ze vertelde dat zich een korstje had gevormd. Ik legde uit dat dit niet heel ernstig was, maar dat ik het wel betreurde en dat ik haar de volgende keer een gratis behandeling zou geven. Ze reageerde er niet op. De volgende avond belde de cliënt met de mededeling dat ze bij een huidtherapeut bij mij in de stad was geweest. Daar hoorde ze dat ze nooit meer geharst mocht worden. De enige optie was het laten laseren bij de betreffende kliniek. Die kosten wilde de cliënt op mij verhalen, omdat ik volgens haar verantwoordelijk was voor deze situatie. Ik vond dit wel een erg vreemd advies van de huidtherapeut. Bovendien ben ik hier niet voor verzekerd. Ik heb het uiteindelijk ook niet vergoed en de cliënt heeft het daarbij gelukkig gelaten. Maar ik ben er nog steeds elke dag mee bezig en bij elke cliënt die nu geharst moet worden, staat het zweet mij in mijn handen. Wat heb ik fout gedaan, en klopt het wel wat de huidtherapeut beweerde? Of was het eigen belang van de kliniek? Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert. Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Timexpert Rides Vintagedoosje

Lezersaanbieding: Timexpert Rides Vintagedoosje

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op fijne lezersaanbiedingen of geven we aantrekkelijke kortingen. Deze maand hebben we de firma Saisons bereid gevonden om een speciale lezersactie samen te stellen. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Nieuw jaar, nieuwe kansen
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Spotlight Roelie van Komen
Sales Barre tijden in 2014
Ethiek Harshorror
Reportage Ambiance uit Delft
Column Op de werkvloer
Ondernemen Tips voor een prijsbeleid op maat
Branche Telemedicine geeft branche impuls?
Voeding Als voedsel de huid verziekt
Medisch Kanker en massage (IV)
Dermatologie Syndroom van Favre-Racouchot
Financieel Fiscaliteit 2014
Crisis Van crisis naar kans
Massage Magneetmassage
Visagie Camoufleren van couperose
Introductie AQ Skin Solutions
PMU Yevgenia Aytas-Kolesnichenko
Opmerkelijk Ervaringen van buitenlandse beautyexpert in ons land
Starten Advies van de Kamer van Koophandel
Chain reaction Patty van Straaten
Interview Kim Wilde
Aromatherapie Witte leem
Spa culinair Fluweelromige wortel-kurkumasoep met kokos
Productnieuws Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 20 februari.