Λ

Gezond eten voor een mooie en vitale huid

Gezond eten voor een mooie en vitale huid

Irene Lelieveld uit Sittard is schoonheidsspecialist, maar geeft tegenwoordig voedings(allergie)advies. In haar boek ‘Een mooie en vitale huid’ legt ze uit hoe gezonde voeding de huid kan verbeteren en rimpels en huidklachten kan bestrijden. Je leest er meer over in het interview in het februarinummer.

Λ

Huidproblemen bij doelgerichte therapie

Huidproblemen bij doelgerichte therapie

Volgens Christine Boers-Doets (onderzoeker aan het Leids Universitair Medisch Centrum) is doelgerichte therapie bij mensen met kanker in opkomst. Nu krijgen mensen vaker een chemokuur, over een paar jaar zal de verhouding (nu70/30) omgedraaid zijn. Deze nieuwe therapie werkt doelgerichter bij de bestrijding van kanker, stelt Christine. Daarbij ontstaan echter vaak huid- en slijmvliesproblemen, waardoor massage wordt afgeraden. Wat kan je als schoonheidsspecialist niet of juist wel doen bij deze cliënten? Lees de adviezen van Christine in het artikel Kanker en massage.

Λ

Contactallergie voor cosmeticia

Contactallergie voor cosmeticia

Bijna de helft van de vrouwen heeft wel eens een reactie op cosmetica. Het overgrote deel van deze reacties komt door irritatie. In ongeveer tien procent van de gevallen betreft het een echte allergische reactie. In dit nummer lees je hoe het ontstaat, op welke symptomen je alert moet zijn en wat de meest voorkomende cosmetica-allergenen zijn.

Λ

Japanese silk hand treatment

Japanese silk hand treatment

In de rubriek Massage ditmaal een behandeling die iedere schoonheidsspecialist als extraatje of als losse behandeling kan aanbieden. Het kan ook gegeven worden tijdens het masker of de vapozone. Met als resultaat heerlijk zijdezachte handen en verzorgde nagels. Hoe je deze verwenbehandeling uitvoert, lees je in het nieuwe nummer.

Λ

Laatste professionele ontwikkelingen in permanente make-up

Laatste professionele ontwikkelingen in permanente make-up

Tijdens het congres ‘Laboratorium voor succes’, georganiseerd door de Russische Yevgenia Aytas, werden de laatste professionele ontwikkelingen in permanente make-up besproken. Veel gasten uit binnen- en buitenland bezochten dit succesvolle congres. Aan bod kwamen onder meer het behandelen van donkere kringen onder de ogen, kleurleer en marketing. Ook is het belangrijk om de klant goed in te schatten. Een sportief type vereist weer een andere vorm dan een keurig, net type. Esthéticienne was bij het congres en maakte een verslag van deze interessante dag.

Λ

Ethiek: Frustraties

Ethiek:  Frustraties

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Zwolle: “Zo nu en dan komt er een cliënt niet opdagen. Soms met een reden en komen ze achteraf met excuses en soms hoor ik niks meer van ze. Laatst had ik het ook weer en - ja, ik weet dat het dom is – ik had haar telefoonnummer niet genoteerd. Ik kon haar dus niet bellen. Ik was daarna ongelooflijk gefrustreerd en kon er duidelijk even niet mee omgaan. Het zijn geen florissante tijden, dus elke cent is meegenomen. Ik had uiteraard het telefoonnummer moeten vragen, maar iedereen vergeet weleens iets. Heeft het panel tips over hoe ik hier in het vervolg mee om kan gaan en dan vooral met mijn eigen gevoel hierover? Ik heb er de hele dag last van gehad en dat is ook niet bevorderlijk voor de cliënten die daarop volgen…”. Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Limited Edition Chorus Make-upset

Lezersaanbieding: Limited Edition Chorus Make-upset

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op fijne lezersaanbiedingen of geven we aantrekkelijke kortingen. Deze maand hebben we de firma Wala/Dr. Hauschka bereid gevonden om een speciale lezersactie samen te stellen. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Het gezondheidsideaal
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Spotlight Esther Schäffer
Column Jolette Zange-Wiessenberg
Ethiek Frustraties
Sales Genieten van verkopen
Reportage Tim Torfs uit Beringen (B)
Award In discussie over de Beauty Award
Financieel Nog meer wijzigingen in 2014
Opmerkelijk Online tanden bleken
Visagie Ode aan kleur
Starten E-Scan ondernemerstest
Bedrijfsportret Partner in Cosmetics
Aromatherapie Bijenwas
Spa culinair Hollandse smoothie met boerenkool
Chain reaction Jolanda Verkleij
Productnieuws Nieuwe producten


Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 21 maart.