Nummer 3, maart 2014

Nummer 3, maart 2014

Cover Credits
Fotografie: Sacha Barnard, Model: Melissa Mintodjo, Visagie: Jolijn de Jong @ Haagse & Brabantse Visagieschool

Λ

Beauty Trade special

Beauty Trade special

Inmiddels weet iedereen die maar íets met beauty te maken heeft het: van 29 t/m 30 maart is de vakbeurs Beauty Trade special in Utrecht weer the place to be. Tijdens de beurs presenteren tal van bedrijven hun uitgebreide product- en behandelassortiment. Ook krijg je slimme ondernemerstips aangereikt, want de ondernemer staat centraal in de diverse workshops die er plaatsvinden. Inspiratie voor de inrichting doe je op in de Inspiratiesalon. Kom ook vooral langs de stand van Esthéticienne voor leuke aanbiedingen voor zowel de bestaande als de nieuwe abonnees. Op naar Utrecht dus! Meer over de beurs, de vele noviteiten en een plattegrond van alle stands vind je in het maartnummer van Esthéticienne. Kijk ook op www.beautybeurzen.nl.

Λ

Cosmetica-ingrediënten: veilig en doelmatig

Cosmetica-ingrediënten: veilig en doelmatig

Sinds 1 juli 2013 is de nieuwe Europese Cosmeticaverordening van kracht. We hebben er al eerder over geschreven, maar hoe zit het toch precies? Dermatoloog en chemicus Folkert Blok legt in het maartnummer uit wat de nieuwe wet betekent voor schoonheidsspecialisten.

Λ

Staar je niet blind op ‘cholesterol’

Staar je niet blind op ‘cholesterol’

In februari en maart hadden we de Nationale Cholesteroltest. Elke Nederlander tussen de 30 en 70 jaar kan gratis zijn cholesterol laten meten. Naar aanleiding hiervan is een discussie ontstaan over of zo’n test nut heeft, hoe een verhoogd cholesterol te lijf te gaan en zelfs óf een verhoogd cholesterol een risicofactor is voor hart- en vaatziekten. Waar cardiologen het wel over eens zijn is dat wie slechts één risicofactor heeft voor hart- en vaatziekten – roken, hoge bloeddruk, suikerziekte of dus cholesterol – geen noemenswaardig verhoogd risico heeft. Bovendien: van deze genoemde risicofactoren is cholesterol de minst belangrijke. Waar moet je dan wel op letten? In dit nummer lees je meer over dit interessante onderwerp.

Λ

Kinderhuid als topje van de ijsberg

Kinderhuid als topje van de ijsberg

Wat heeft een onrustige kinderhuid te maken met bijvoorbeeld leesproblemen? Meer dan je denkt, want de fysieke tekenen van vetzuurgebrek kunnen de ernst van dyslexie voorspellen, zo is gebleken uit onderzoek. Hoe dit precies zit, lees je in het nieuwe nummer.

Λ

Workshop ‘Omgaan met kanker en Versterk het genezend vermogen'

Workshop ‘Omgaan met kanker en Versterk het genezend vermogen'

De angst voor massage bij mensen met kanker is niet onderbouwd, aldus arts Henk Fransen. “Wel zijn twee dingen belangrijk: behandel nooit iemand die de reguliere geneeskunde heeft afgezworen en weet wat je doet. Daarmee doelt hij op de kennis die een schoonheidsspecialist moet hebben. In het artikel Kanker en Massage lees je meer over dit onderwerp. Bovendien organiseert Esthéticienne in samenwerking met deze arts op 12 mei een workshop: Omgaan met Kanker en Versterk het genezend vermogen. Speciaal voor Esthéticiennelezers met fikse korting bij te wonen. Wil je hier bij zijn, geef je dan op via: http://www.henkfransen.nl/products-page/21-workshops/estheticienne-lezersaanbieding/.

Λ

Pitjit Muka

Pitjit Muka

‘Pitjit’ is het Indonesische woord voor masseren. Pitjit zit in de genen van de Indischen, de Indonesiërs en de Molukkers. Het wordt al generaties lang van (groot)ouder op (klein)kind doorgegeven. Om de traditie in ere te houden en het erfgoed niet verloren te laten gaan, organiseren Maureen Anganois en Peter Schmitt verschillende trainingen in de Pitjit-traditie. Stuk voor stuk kenmerken de massages zich door snelheid en stevigheid. Ook in het gelaat komen veel stevige bindweefselgrepen voor. In het maartnummer komt de Pitjit Muka aan bod.

Λ

Hoe kijken mensen naar uw salon

Hoe kijken mensen naar uw salon

Waar moet je aan denken als je je salon goed wilt neerzetten? Het is belangrijk om zichtbaar te zijn voor uw bestaande cliënten, maar ook voor mogelijke nieuwe cliënten. Is je zaak een leuke verschijning en is er wat te zien aan de buitenkant? Mensen hebben altijd een lijstje in hun hooft van salons die ze overwegen. Wat kun je doen aan de buitenkant om meer op te vallen? Je leest het in het maartnummer.

Λ

Ethiek: Salon aan huis

Ethiek: Salon aan huis

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Vaals: "Een aantal jaar geleden heb ik de opleiding tot schoonheidsspecialist met succes afgerond. Ik ben rustig van start gegaan en mocht in het huis van mijn moeder en mijn stiefvader, waar ik ook woon, in een kamer een salon inrichten. Met veel hulp van familie en vrienden kon ik in mijn gezellige salon cliënten ontvangen. Vooralsnog had ik alles heel goed voor elkaar: mijn diploma's in de pocket, een mooie salon, een leuke cliëntenkring en voldoende werk. Maar toch bleef het me dwarszitten dat ik in het huis van mijn moeder en mijn stiefvader cliënten moest ontvangen. Om de salon te bereiken moeten cliënten het huis door, waardoor ik altijd verantwoording moet afleggen wie wanneer de salon bezoekt. Soms is dat best lastig. Bijvoorbeeld als cliënten onverwachts tussendoor nog even willen komen of wat langer blijven voor een extra behandeling. Achteraf krijg ik dan te horen dat ik dit had moeten doorgeven. Als je dit drie keer hoort, is dat helemaal niet erg. Maar als er elke keer iets is, wordt het mij ook te veel. Het voelt daardoor niet meer als 'mijn salon'. Kunnen jullie mij advies geven over hoe ik dit kan oplossen?” Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Simply Pure wanddecoratie

Lezersaanbieding: Simply Pure wanddecoratie

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op fijne lezersaanbiedingen of geven we aantrekkelijke kortingen. Deze maand hebben we de firma Simply Pure bereid gevonden een speciale lezerskorting samen te stellen. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Vooruitblik
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Spotlight Angeline Heibloem
Column Op de werkvloer: Sandra Knigge
Sales Verkoop van jeugd en schoonheid
Reportage Japris uit Den Haag
Beursaanbieding Win een exclusieve make-over door Rich Art Design
Beurs Vooruitblik Beauty Trade special
Exposanten Wie staat waar in Utrecht
Noviteiten Wat kan je verwachten op BTs
Financieel Vermogensbelasting 2014
Ingrediënten Folkert Blok over de nieuwe cosmeticaverordening
Dermatologie Fragrances en conserveermiddelen
Medisch Kanker en massage (VI)
Starten Wees uniek
Bedrijfsportret Care Cosmetics
Branche Goede doelen steunen met de salon
Portret Blue lagoon ster opent gelijknamige spa
Visagie Elégance Looks De nieuwste voorjaar/zomerlooks
Chain reaction Nadine Ruijgrok
Spa culinair Aubergineballetjes met verse kruiden
Productnieuws Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 17 april.