Λ

Beauty Trade special

Beauty Trade special

Optimisme vierde hoogtij tijdens deze editie van de beautybeurs. Blije standhouders, geïnteresseerde bezoekers, het leek er allemaal op dat er een nieuwe en hoopvolle wind waaide door beautyland. Een tendens die hopelijk zal doorzetten, want we kunnen wel wat opstekers gebruiken. Esthéticienne geeft je een impressie van deze voorjaarsbeurs die ondanks het mooie weer veel bezoekers trok.

Λ

Estetika lente bruist van energie

Estetika lente bruist van energie

Half maart verzamelden duizenden beautyprofessionals zich in de Brusselse Heizelpaleizen voor de vakbeurs Estetika. Het was een gezellige drukte en zoals steeds waren er een aantal opgemerkte exposanten als nieuwkomers. Met 15.000 bezoekers gedurende de drie dagen, waaronder 900 leerlingen op maandag, mag de organisatie Besko en IJV-IFAS weer spreken van een succes. Esthéticienne brengt een gedetailleerd sfeerbeeld, onder andere van de make-up- en grimewedstrijden, die, zoals steeds, heel wat volk op de been brengen en zorgen voor aangename randanimatie.

Λ

Contactallergie voor cosmetica

Contactallergie voor cosmetica

In de vorige edities van Esthéticienne zijn contactallergie en twee veelvoorkomende allergenen fragrances en conserveermiddelen besproken. In dit deel lees je meer over andere bestanddelen in cosmetica die ook een allergische reactie kunnen geven. Zo kunnen ingrediënten van cosmetica voor de lippen en de ogen ook een contactallergie veroorzaken. Zeker in combinatie met zonlicht. Je leest er alles over in het aprilnummer van Esthéticienne.

Λ

5x op natuurlijke wijze naar een betere huid

5x op natuurlijke wijze naar een betere huid

Binnen de ‘complementaire’ geneeskunde circuleren diverse adviezen en therapieën die betekenis hebben voor de huid. Een greep uit het veelzijdige aanbod: van acupunctuur tot vastenwandelen.

Λ

Soundfulness

Soundfulness

Soundfulness gebruikt klanken voor klankontspanning of klankmassage. Marianne van Eeuwijk van Corpovio Schoonheidsinstituut in ’s-Hertogenbosch integreert Soundfulness in haar behandelingen en past het onder meer toe tijdens een masker of pakking. “Deze behandeling is een echte beleving voor de cliënt”, verklaart Marianne enthousiast. “Klanken brengen cellen in beweging, waardoor de energie van de cliënt op een simpele manier beter gaat stromen en hij zich beter in zijn vel voelt.” Marianne demonstreert de behandeling stap-voor-stap voor de lezers van Esthéticienne.

Λ

Het resultaat staat voorop

Het resultaat staat voorop

Monique van der Aa van Beauty Salon Monifique deed mee met de beursactie van Esthéticienne en won een reportage in haar vakblad. Een aantal jaar geleden besloot de Brabantse het roer drastisch om te gooien en haar meisjesdroom waar te maken. Naast haar drukke baan als gemeenteambtenaar start ze vol enthousiasme aan de opleiding tot schoonheidsspecialist. Monique had niet durven hopen dat ze - in zo’n korte tijd - zou staan waar ze nu staat. Esthéticienne doet verslag van haar werkwijze, haar drijfveren en hoe ze gestart is.

Λ

Hoe presenteer je je als beautyprofessional?

Hoe presenteer je je als beautyprofessional?

Dagelijks ben je bezig om je cliënten te laten stralen. Om hun innerlijke en uiterlijke schoonheid te versterken. Maar hoe presenteer je jezelf eigenlijk? Je bent altijd bezig met het uiterlijk van je cliënten, maar het is natuurlijk ook erg belangrijk om zelf tiptop verzorgd te zijn. Je bent immers zelf je beste visitekaartje! Want als jij er perfect verzorgd uitziet, is dat direct een visitekaartje voor je bedrijf. Een paar vuistregels.

Λ

Ethiek: Hoe werf ik meer cliënten?

Ethiek: Hoe werf ik meer cliënten?

Deze maand ontvingen we een dilemma van een schoonheidsspecialist uit Heiloo: “Vorig jaar november opende ik vol enthousiasme de deuren van mijn schoonheidssalon aan huis. Hoewel ik op zich tevreden ben met mijn cliëntenbestand, weet ik zeker dat ik deze zou kunnen verdrievoudigen. Dat zou ik ook heel graag willen. De vraag is alleen HOE ik dit kan bereiken. Mijn sociale netwerk is vrij groot, ik woon al 22 jaar op hetzelfde adres en ik heb opgroeiende kinderen. Daarnaast ben ik actief in verschillende sociale functies in de omgeving, ben ik lid van een vrouwennetwerk, doe ik veel aan sociaal media, et cetera. Om potentiele cliënten te bereiken heb ik visitekaartjes laten drukken met een persoonlijke foto van mijzelf. Deze heb ik verspreid op verschillende toplocaties, zoals kapsalons, filmtheater, restaurants, exclusieve damesmodezaken en een tandarts. Ik hoopte dat hier reacties op zouden komen, maar helaas blijkt er geen respons uit te komen. Mensen met wie ik visitekaartjes uitwissel reageren positief en geven aan contact met me te zullen opnemen, maar helaas komt daar in de praktijk weinig van terecht. Vrijwel al mijn cliënten komen via mond-tot-mondreclame naar mijn salon. Hoewel ik niet te dwingend wil overkomen, denk ik dat ik een stapje verder moet gaan, bijvoorbeeld door geïnteresseerden op te bellen. Hoe denkt het panel dat ik het beste potentiële cliënten in de salon kan krijgen?” Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Prachtige luxe productbox van Monchique Skin Renewal

Lezersaanbieding: Prachtige luxe productbox van Monchique Skin Renewal

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op fijne lezersaanbiedingen of geven we aantrekkelijke kortingen. Deze maand hebben we P&B Cosmetix bereid gevonden om vijf luxe productboxen van Monchique Skin Renewal weg te geven. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Leve het leven!
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Spotlight Inge Simons
Lezerscolumn Op de werkvloer: Jolette Zange-Wiessenberg
Sales Je cliëntenwaarde
Beauty Award Awards in de beautybranche
Lente Marketing Tips voor een nieuwsbrief die gelezen wordt
Financieel Ongevallenverzekering
Starten Ondernemen is doen
Visagie Purple smoky eyes
PMU Pigmenteren zonder apparatuur
Step-by-step Gezicht waxen
Spa culinair Groene gezonde soep
Chain reaction Emily Coumou
Productnieuws Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 16 mei.