Nummer 7, juli 2014

Nummer 7, juli 2014

Cover Credits
Glossom, modelijn voorjaar/zomer 2014. Haar: Kimm Koffijberg and Creative team: Wendy van den Hoek, Demi van Stalle, Stephanie Beets en Samantha Valkenburg. Visagie: Dominika Swietlik. Styling: Tricja styling. Fotografie: Hans Mooijer. Model: De Boekers, Producten: Keune Haircosmetics.

Λ

Voedingssupplementen onder vuur?

Voedingssupplementen onder vuur?

In jouw salon heb je goede ervaringen met het adviseren van voedingssupplementen. Maar in de ‘media’ hoor en lees je af en toe slecht nieuws over voedingssupplementen. Hoe is dit te verklaren? En hoe te reageren als cliënten of hun artsen twijfelen aan het nut van voedingssupplementen en vragen stellen over het ‘wetenschappelijk bewijs’? In het julinummer krijg je handvatten, tips en tegenargumenten.

Λ

Neuro Linguïstisch Programmeren

Neuro Linguïstisch Programmeren

NLP, een begrip uit de zeventiger jaren. En tegenwoordig wordt het weer steeds vaker ingezet, niet alleen om gelukkiger en succesvoller te worden, maar juist ook door startende ondernemers. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) en het is een krachtige en effectieve methode om inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van het handelen. Waarom doe je wat je doet en hoe helpt dat inzicht jou als starter? Het blijkt dat het je kan helpen om tot een bewuste keuze te komen. Bijvoorbeeld: wil je wel of geen eigen instituut starten? Ook kun je met behulp van deze methode ontdekken hoe je met een goed gevoel kunt ondernemen. Je leest dit in het julinummer.

Λ

Massage

Massage

Dr. Perricone is een beroemd dermatoloog in Amerika. Vele aanhangers zweren bij zijn anti-agingbehandelingen. Het verouderingsproces (in zijn visie veroorzaakt door microscopisch kleine ontstekingen in de cellen) is volgens hem te vertragen door het volgen van een gezond dieet gecombineerd met veel beweging, voedingssupplementen en de speciale skin care. Zijn bindweefselmassage ondersteunt dit proces. Babassu skin & spa heeft deze massage gecombineerd met klassieke grepen en biedt hem los of in kuurverband aan. In het julinummer zie en lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Λ

Luchtzuivering

Luchtzuivering

Misschien verbaast het je, maar de luchtkwaliteit in huis, op kantoor/praktijk en vooral in zorginstellingen is slechter dan je denkt. Vaak slechter dan de kwaliteit van de buitenlucht. Het lijkt alsof de binnenlucht steeds minder zuurstof bevat en meer en meer toxische stoffen. En dan te bedenken dat we maar liefst negentig procent van ons leven binnen muren doorbrengen. Natuurlijke essentiële oliën kunnen een fijne ondersteuning zijn voor het scheppen van een goede sfeer, een schone, zuivere lucht en het verdrijven van ongewenste luchtjes. Welke oliën zijn geschikt voor luchtzuivering? Lees het in het julinummer.

Λ

Yes, I do!

Yes, I do!

Een van de belangrijkste elementen van een bruiloft is de bruidsmake-up. En terecht, want op de mooiste dag van het leven wil ieder stel een onvergetelijke indruk achterlaten. De Haagse & Brabantse Visagieschool demonstreert in het julinummer hoe je in enkele stappen een prachtige bruidsmake-up realiseert.

Λ

Ethiek: Uitbreiding

Ethiek: Uitbreiding

Deze maand ontvingen we het volgende dilemma van een schoonheidsspecialist: "Ik heb al tien jaar een schoonheidssalon en de agenda loopt over. Mijn afspraken zijn op de minuut gepland. Ik heb amper tijd om fatsoenlijk te verkopen of de volgende cliënt staat alweer op de stoep. Nu loop ik al een tijd met het idee om een soort treatment store te beginnen: een winkel met twee behandelruimtes, een spapedicure in de winkel, advies, workshops, permanente make-up eens in de maand, eventueel injectables, seizoensgerichte artikelverkoop, accessoires, een spraytan en behandelingen. Maar nu komt het: personeel. Hoe krijg ik de bezetting in het begin financieel rond? Je moet namelijk iemand in de winkel hebben. Zelf wil ik in verband met mijn kind hooguit 34 uur werken. Ik heb nu een goede stagiaire, maar daarmee kom ik niet uit. Graag zou ik mijn plannen met iemand willen delen voor ik ze uitvoer. Maar bij wie kan ik hiervoor terecht?" Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Training spateltechniek

Lezersaanbieding: Training spateltechniek

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op fijne lezersaanbiedingen of geven we aantrekkelijke kortingen. Deze maand geven we trainingen waxen met de spateltechniek weg. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

EDITORIAL Op het lijf geschreven
ACTUEEL Nieuws en nieuwtjes
AGENDA Wie, wat, waar op beautygebied
SPOTLIGHT Marina Breet-de Vries
BEURSACTIE De etalage make-over van Believe in beauty
REPORTAGE Huidverbeteringssalon Van Ilse
SALES Cliëntbeleving is uw beleving
FINANCIEEL Minimumloon, vakantiedagen en vakantiegeld
DERMATOLOGIE
Decubitus
MEDISCH
Communicatie MARKETING Groeien door keuzes te maken
EVENEMENT Beauty2people
INTERVIEW Kimberly van Hoorn, winnares Make-up Awards 2014
STEPBYSTEP French pedicure met een twist
SPA CULINAIR
Romige avocadosmoothie
JUBILEUM 30 jaar Société Provençale d’Aromatherapie
ACHTERGROND Ingrid Millet
CHAIN REACTION Evelien Leijten
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 7 augustus.