Λ

Kritisch apparatuur kopen

Kritisch apparatuur kopen

Een apparaat voor ontharen of huidverbetering is een grote investering. Daarom ga je niet over één nacht ijs en do je kritisch marktonderzoek. Maar hoe controleer je of de mooie woorden van de verkoper ook kloppen? Hoe weet je nu zelf of je eerlijk wordt voorgelicht als je een apparaat koop? Je bent vaak niet geschoold om zelf te kunnen bepalen of je een technisch goed en vooral veilig apparaat koop. Er zijn echter wel een paar dingen waar je op kunt letten als je een apparaat koopt. In het augustusnummer krijg je tips en handvatten.

Λ

Probiotica: tijd voor een update

Probiotica: tijd voor een update

De probiotica (‘goede darmbacteriën’) zaten jarenlang in de lift, tot er zand in de machinerie kwam. In zekere zin kwam er een kink in de kabel door wetenschappelijke overmoed. En uitgerekend in Nederland. Begin 2008 kwamen de probiotica zwaar onder vuur te liggen, nadat bekend werd dat patiënten waren overleden bij een klinisch onderzoek met deze ‘goedaardige’ bacteriën. Inmiddels zijn er opnieuw lichtpuntjes. Het wetenschappelijk onderzoek gaat alle kanten op. En voor de huid blijven probiotica onverminderd belangrijk. Tijd voor een update in het augustusnummer.

Λ

Voetwratten

Voetwratten

Voetwratten zijn een veel voorkomend probleem in de huisartsenpraktijk en bij de dermatoloog. De diagnose is gemakkelijk te stellen, maar de behandeling is daarentegen vaak erg lastig en moeizaam. In het augustusnummer worden de behandelmogelijkheden besproken, zodat je jouw cliënt kunt adviseren.

Λ

De donkere huid

De donkere huid

Visagie voor de donkere huid vergt een speciale aanpak. Daarom is het raadzaam om make-upproducten te gebruiken die speciaal zijn ontwikkeld voor de donkere huid. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat foundations en poeders grijs uitslaan. Maar er zijn meer zaken waar je bij de donkere huid rekening mee dient te houden. Wanneer je de stappen uit het augustusnummer toepast, ben je verzekerd van een mooi resultaat.

Λ

Wat voegt jouw salon toe op internet?

Wat voegt jouw salon toe op internet?

Bijna iedereen zoekt, kijkt, laat zich informeren via internet. Ook jouw cliënten. Heb jij een website? Wat is daar op te zien? Hoe bedien jij je cliënten? In het augustusnummer vind je bruikbare tips.

Λ

Ethiek: Roddel van boze (h)ex

Ethiek: Roddel van boze (h)ex

Deze maand ontvingen we het volgende dilemma van een schoonheidsspecialist: “Ik heb een succesvolle praktijk in een klein dorp, waar ik ook woon. Sinds een jaar heb ik een relatie met een dorpsgenoot. Zijn ex - met wie hij een kind heeft - gunt ons echter geen enkel geluk en maakt ons het leven zuur. Hoewel ze zelf de relatie heeft beëindigd en al een andere partner heeft, roddelt ze er op los en beschuldigt ze ons van de meest gruwelijke zaken, waardoor sommige cliënten het gevoel hebben partij te moeten kiezen. Sommigen hebben zelfs hun afspraken bij mij afgezegd en ontwijken mijn blik wanneer ze mij op straat tegenkomen. Wat moet ik doen? Ik houd zoveel van mijn partner en zijn kind, en heb niemand wat misdaan, maar deze roddels kosten mij ook veel. We zijn radeloos.” Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Sauna Embricana

Lezersaanbieding: Sauna Embricana

Elke maand maken abonnees van Esthéticienne kans op fijne lezersaanbiedingen of geven we aantrekkelijke kortingen. Deze maand geven we entreekaartjes weg van Sauna Embricana weg. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

EDITORIAL Voet bij stuk
ACTUEEL Nieuws en nieuwtjes
AGENDA Wie, wat, waar op beauty-gebied
SPOTLIGHT Marjan van den Berge
OP DE WERKVLOER O Salon
SALES Merktrouw in mindere tijden
REPORTAGE Annemarie van Heezick
MEDISCH Kanker en massage (slot)
FINANCIEEL Wet Werk en zekerheid (de nieuwste versie)
MASSAGE Ioka Shiatsu hoofdmassage
STARTEN Neurolinguïstisch programeren (II)
EVENEMENT Medex verlegt stijlvol de grens
OPMERKELIJK Schoonheid is jezelf zijn
AROMATHERAPIE Insecten weren en huidverzorging bij insectenbeten
SPA CULINAIR Heerlijke gerechten met daglelie
INNOVATIE RVB Skinlab
CHAIN REACTION Angelique Hamelink
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 5 september.