Nummer 9, september 2014

Nummer 9, september 2014

Cover Credits
Marriët Gakes - Color Director B academy & Salon B, winnaar Coiffure Award 2014, categorie Hair Color Technician of the Year / Fotografie: Hans de Vries / Haar: Marriët Gakes / Make-up: Dominika Swietlik / Styling: Gerline Hornsveld

Λ

Beauty Salon dimensions

Beauty Salon dimensions

De najaarsbeurs Beauty Salon dimensions is een uitgelezen kans om weer nieuwe inspiratie op te doen voor het nieuwe jaar. Zoek je een nieuw merk, een nieuwe behandeling of wil je je laten voorlichten over de nieuwste apparatuur? De exposanten hebben weer een hoop nieuws te melden en delen dit graag met je. Esthéticienne heeft alvast een overzicht gemaakt van de activiteiten en de leukste noviteiten die je kunt verwachten op de beurs.

Λ

Alternatieven voor ‘gewone koemelk’?

Alternatieven voor ‘gewone koemelk’?

Gangbare koemelk staat op plek één in het rijtje voedingsmiddelen dat het meest frequent allergische klachten geeft. Bij deze reacties komen huidklachten op de eerste plaats. Het maakt nieuwsgierig naar de vraag of er alternatieven zijn voor ‘gewone’ koemelk. Geeft rauwe melk minder klachten? Lactosevrije melk? Geitenmelk? Melk maakte geen onderdeel uit van het ‘oerdieet’ waarop we zijn geëvolueerd tot mens. Toch heeft koemelk een vrijwel onaantastbare status. Dit is mede te verklaren door economische wetmatigheden. Wie oplet, ziet dat in ons land de geschiedenis zich steeds kan herhalen: als een melkoverschot dreigt, moeten we er méér van drinken. Idem wanneer de handelsprijzen door de bodem zakken. Op dergelijke momenten is de Nederlandse overheid altijd bereid geweest imagocampagnes te financieren. Met als resultaat dat opeenvolgende generaties zijn gehersenspoeld door slogans als ‘Joris Driepinter’, ‘Melk, de witte motor’ en ‘Melk móet’. In het septembernummer van Esthéticienne lees je meer over dit veelbesproken onderwerp.

Λ

Marmerhuid (livedo reticularis)

Marmerhuid (livedo reticularis)

Esthéticienne belicht het veel voorkomende huidverschijnsel Livedo reticularis. Dit komt vooral voor aan de benen en doet het meest denken aan het patroon van een marmeren vloer. Het ziet eruit als een netvormige (reticulair) livide verkleuring van de huid met een marmerachtig patroon. Een marmerhuid ontstaat meestal als een fysiologische reactie op koude en kan voorkomen bij gezonde personen, maar in sommige gevallen kan er ook een onderliggend lijden zijn. Je leest er alles over in de rubriek Dermatologie.

Λ

Slim afbouwen tot het pensioen

Slim afbouwen tot het pensioen

Als je tegen de zestig loopt, ga je nadenken over de toekomst van je salon. Verkoop je de zaak? Ga je minder werken? En hoe dan? Constance Betting heeft een originele aanpak en licht deze toe aan de lezers van Esthéticienne.

Λ

Kindermassage

Kindermassage

Margreet van Weeren heeft een massagepraktijk in Castricum en verzorgt trainingen op de Holos Academie in Utrecht. Voor haar behoort massage tot de meest positieve vorm van aanraken. “Door een kind van kleins af aan al regelmatig te masseren, leer je het om meer van zichzelf te houden. Een ander voordeel is dat het zijn eigen grens steeds beter leert aan te voelen en aan te geven.” Margreet weet uit ervaring dat kindermassage zelfvertrouwen en balans geeft: “Een evenwichtig kind zal gemakkelijker met spanning kunnen omgaan en minder stress ervaren.” In dit nummer van Esthéticienne lees je hoe je deze bijzondere massage stap-voor-stap kunt toepassen.

Λ

Ethiek: Wat ruik ik toch?

Ethiek: Wat ruik ik toch?

Wat ruik ik toch? Deze maand ontvingen we het volgende dilemma van een schoonheidsspecialist: “Ik heb een lastig probleem. In mijn salon hangt een vreemde geur. Ik kan het niet thuisbrengen, maar het is geen fijne geur. Ik heb overal gezocht en geroken, maar ik kan de oorzaak niet vinden. Ik gebruik de hele dag verstuivers met lekkere geurtjes om het maar een beetje te maskeren en zet regelmatig de ramen tegenover elkaar open, maar het is natuurlijk niet bevorderlijk voor de klandizie. Sommige cliënten maken er al opmerkingen over. Ik heb de eigenaar van het pand laten komen, maar die zei tot mijn ergernis dat hij niks rook. Hoe kom ik er achter waar het vandaan komt, en sterker: hoe kom ik er van af?” Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: RosaLife vriendschapsarmband

Lezersaanbieding: RosaLife vriendschapsarmband

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we RosaLife bereid gevonden om enkele prachtige vriendschapsarmbandjes weg te geven. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

EDITORIAL Nieuwe uitdaging
ACTUEEL Nieuws en nieuwtjes
AGENDA Wie, wat, waar op beautygebied
SPOTLIGHT Kim van Nuland
OP DE WERKVLOER Thea Bakkenes
BEURSACTIE Maak kans op een tablet!
SALES Stop met verkopen!
REPORTAGE Natural Skin in Voorburg
ESTETIKA Vooruitblik Estetika Brussel
BEURSAANBIEDING Leuke aanbiedingen op de beurs
EXPOSANTEN Standhouders en plattegrond
BEURS Beauty Salon dimensions
NOVITEITEN Nieuwtjes op de beurs
FINANCIEEL Hypotheekrenteaftrek: de nieuwe regels
BOEK Eet-adviesboek Gert Schuitemaker
LOOKS De najaars- en winterlooks 2014
VISAGIE Smoking hot
BRANCHE Bedrijfskleding saai? Welnee!
STEP-BY-STEP Hippie Chic nail art
PORTRET Rosaline Ratering
STARTEN Calimeromarketing (I)
AROMATHERAPIE Superfood voor de huid
SPA CULINAIR Glutenvrij bietentaartje
CHAIN REACTION Sofie Vergote
PRODUCTNIEUWS Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 17 oktober.

Esthéticienne 9, september 2014