Nummer 11, november 2014

Nummer 11, november 2014

Cover Credits
Visagie Kimberly van Hoorn, Fotograaf Richard Monsieurs, Model Nicky de Reu, Styling Michelangelo Winklaar, www.kvhmakeup.nl, Info@kvhmakeup.nl

Λ

Bruggenbouwen in de dermatologie

Bruggenbouwen in de dermatologie

‘Building bridges’ was het thema van het internationale congres van de EADV, het grootste congres voor dermatologie en venerologie in Europa. De organisatie vroeg enkele dermatologen lezingen te houden met onderwerpen die geïnteresseerde leken aanspreken. Op het programma stonden onder meer lezingen over klinische dermatologie, huidkanker, cosmetische dermatologie en huidinfecties. Esthéticienne doet verslag.

Λ

Medicijnen verstoren werking voeding

Medicijnen verstoren werking voeding

Tal van medicijnen kunnen de werking van voedingsstoffen verstoren. Bijvoorbeeld door de opname af te remmen of de afbraak te versnellen. Dit geldt ook voor voedingsstoffen die belangrijk zijn voor de huid en de haren. De gemiddelde arts of apotheker lijkt dit niet te beseffen. In het novembernummer vertellen we je er meer over.

Λ

Kokos-stempelmassage

Kokos-stempelmassage

Scrubben en gelijktijdig ontspannen, dat is het doel van zowel de Tyro kokos stempel-massage als de Tyro Silk Secret. Tyro cosmeticatrainer Inge Ponds combineert deze twee behandelingen graag. In het novembernummer demonstreert Inge hoe de kokos-stempelmassage op het lichaam wordt toegepast.

Λ

Let’s party!

Let’s party!

De feestdagen zijn al weer snel in zicht. Dat betekent dat er volop geëxperimenteerd kan worden met make-up. Meestal wordt een feestelijke make-up extra zwaar aangezet, maar in het novembernummerl kiezen we voor een natuurlijke, maar warme variant.

Λ

Leidinggeven, tips& tricks

Leidinggeven, tips& tricks

Als je vanuit een eenmanszaak gaat groeien en medewerkers wilt aannemen voor de salon, komt daar veel bij kijken. Want: hoe geef je op een goede manier leiding en zorg je ervoor dat de medewerkers jouw visie en waarden uitdragen? Lees de tips & tricks in dit nummer.

Λ

Ethiek: Overlast?

Ethiek: Overlast?

Via een van onze lezers ontvingen wij deze kwestie. “Ik ben net verhuisd naar een woning waar ik een prachtige praktijk kan realiseren. Mijn buren ken ik nog niet zo goed, maar ze hebben wel aangegeven bang te zijn dat mijn praktijk overlast zal veroorzaken. Ze vrezen een flinke aanloop van mensen en parkeerproblemen, waardoor zij zelf hun auto niet meer kwijt kunnen bij hun woning. Een enkeling gaat daarbij zelfs zo ver dat hij de auto’s van mijn cliënten dreigt te beschadigen wanneer hij er last van ondervindt. Ik vind dit een lastige kwestie, aangezien ik zowel mijn buren als mijn toekomstige cliënten te vriend wil houden. Wat adviseert het panel mij hierin?”

Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding Cadeaubox van Germaine de Capuccini

Lezersaanbieding Cadeaubox van Germaine de Capuccini

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we de firma Saisons bereid gevonden om vijf cadeauboxen van Germaine de Capuccini ter waarde van €153,90 weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Date met jezelf
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Spotlight Joma de Roos
Op de werkvloer Ingrid Turk-Boerkamp
Sales Het nieuwe verkopen (II)
Reportage Beautysalon de Waterlelie
Ethiek Overlast?
Dermatologie Kaposi sarcoom
Verslag Dermasalon 2014
PMU Het vak is nu volwassen
Financieel Brandregres 2014
Starten Calimeromarketing (III)
Aromatherapie Cactus
Spa culinair Cupcakes met dadels
Op uw gezondheid Gezonde voeding erin, rommel eruit
Voeding De invloed van voeding
Chain reaction Geen fabels, maar feiten
Productnieuws Nieuwe producten
Lezersaanbieding Cadeaubox Germaine de Capuccini

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 19 december.

Esthéticienne 11, november 2014