Λ

Workshop Gezichtsdiagnose en Jadesteengezichtsmassage

Workshop Gezichtsdiagnose en Jadesteengezichtsmassage

Workshop Gezichtsdiagnose en Jadesteengezichtsmassage (workshop) Namens de Esthéticienne Academy verzorgt Gonnie van de Lang op donderdag 4 juni in Baarn (ZH) en op vrijdag 5 juni in Haren (Groningen) de workshop ‘Het gezicht is de spiegel van ons binnenste’. Gezichtsdiagnose is een eeuwenoude techniek in de traditionele Chinese geneeskunde (TCG) die toegepast wordt om meer te weten te komen over de gezondheidstoestand van een persoon. Rimpels op bepaalde zones geven bijvoorbeeld informatie over afvalstoffen, emoties, te veel zon, de voedingstoestand, pijn, zorgen, tekorten of stress. Als schoonheidsspecialist kan dit een fantastische aanvulling zijn op de behandelingen. De middag staat in het teken van de Jadesteengezichtsmassage. Schrijf je snel in. Stuur een mail met de datum en je adresgegevens naar: redactie@estheticienne.nl en lees meer over deze workshop op: www.estheticienne.nl/academyworkshop. Ben je vaste abonnee? Dan krijg je ook nog eens korting op deze workshop, want hoe langer lid, hoe hoger de korting!

Λ

Digitale applicaties in de salon

Digitale applicaties in de salon

Nu vrijwel iedereen een smartphone heeft, komen er ook steeds meer informatieve apps op de markt. Voor schoonheidsspecialisten kunnen dermatologie apps en apps van hun cosmeticamerk een waardevolle bron van vakinformatie zijn. Wat is er verkrijgbaar en hoe betrouwbaar zijn deze applicaties? Je leest het in het meinummer.

Λ

Pyoderma gangrenosum

Pyoderma gangrenosum

Ulcera aan de benen worden doorgaans meestal veroorzaakt door een chronische veneuze insufficiëntie van de benen. Er zijn echter nog andere aandoeningen waarbij er ulcera kunnen ontstaan. Een van deze aandoeningen is pyoderma gangrenosum (PG). Het is een chronische, terugkerende huidziekte waarbij er vooral wonden aan de benen ontstaan. Deze zogenoemde neutrofiele dermatose wordt vaak geassocieerd met een systemische ziekte. In het aankomende nummer vind je meer informatie hierover.

Λ

Bescherm jezelf tegen identiteitsfraude

Bescherm jezelf tegen identiteitsfraude

Criminelen gebruiken documenten of gegevens van onschuldige personen om een andere identiteit aan te nemen. Hiermee plegen zij bijvoorbeeld valsheid in geschrifte of oplichting. Als criminelen je identiteitsgegevens hebben misbruikt, word jij als dader gezien. De echte dader is onzichtbaar en jij wordt slachtoffer, met alle gevolgen van dien… Hoe bescherm je jezelf en je bedrijf tegen identiteitsfraude? In dit nummer reiken we je een aantal tips aan.

Λ

Hoe ruikt het in jouw salon?

Hoe ruikt het in jouw salon?

Waarom wél nadenken over een bedrijfslogo, maar niet over een eigen bedrijfsgeur? Geurstylist Joanne Klein Wolterink helpt bedrijven hun imago te versterken met een op maat gecomponeerde natuurlijke geur. Wat kunnen geuren toevoegen aan de schoonheidsbranche? Je leest het in Esthéticienne mei.

Λ

Ethiek: Boekhoudzaken

Ethiek: Boekhoudzaken

Van een van onze lezers ontvingen we de volgende kwestie: “Ik heb al jaren een boekhouder waarmee ik, dacht ik, kon lezen en schrijven. Dit jaar is dat veranderd. Ik heb het idee dat hij het nogal druk heeft of andere dingen aan zijn hoofd dan mijn belangen. Ik heb nu een suppletie aangifte van bijna €2.500 aan mijn broek hangen. Iets waar ik niet op gerekend heb en wat ik ook niet kan missen. Mijn boekhouder legt de schuld bij mij, omdat ik verkeerde posten heb afgetrokken en er volgens hem blijkbaar een zooitje van gemaakt had. Maar ik ken mijn beperkingen en maak daarom ook gebruik van een goede boekhouder. Ik vind dat juist hij zijn werk niet goed heeft gedaan en deze door mij gemaakte fouten had kunnen herstellen voordat de kwartaalaangifte werd gedaan. Kortom, ik ben boos en ik vind dat ik zijn nota daarom niet hoef te betalen. En een andere boekhouder zoeken is ook weer zo’n moeilijke stap. Aan de andere kant heb ik wel jaren juist heel goed met hem gewerkt. Ik twijfel dus. Hoe moet ik dit nu aanpakken?”

Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Satijnen Beauty Pillow

Satijnen Beauty Pillow

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Beauty Pillow bereid gevonden om vijf satijnen kussenslopen weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Nummer 5, mei 2015

Editorial Zon en de huid
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Spotlight Dorien Huizing
Op de werkvloer Ingrid Turk-Boerkamp
Sales Verkoopkansen van een nieuw product
Reportage Angeline’s Care & Beauty uit Heerhugowaard
Voeding Afvallen zonder diëten
Financieel Bescherm jezelf tegen identiteitsfraude
Starten Starten en gelijk winnen
Advertorial JK-Nederland
Massage Kobido-massage
Visagie Mad summer
Introductie State of Health | Dr.G.-Cosmeceuticals
Buitenland Ayurvedische studiereis Lakshmi
Event Wereldwijde launchparty Image Skincare
Aromatherapie Wat doen essentiële oliën voor de huid?
Spa culinair Bieslooksoep
Op uw gezondheid Tijd voor een grote schoonmaak!
Chain reaction Corrie van den Boom
Productnieuws Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 12 juni 2015.