Λ

Terugblik Esthéticienne Academy

Terugblik Esthéticienne Academy

Op een van de mooiste dagen van dit voorjaar organiseerde Esthéticienne in samenwerking met Massage Magazine en Gonnie van de Lang de Academy ‘Het gezicht is de spiegel van ons binnenste’. Daarmee is de start van een serie Academies ingeleid. Van yoga en Chinese geneeskunde tot praktische massagetechnieken en voeding. Speciaal voor de lezers werd een uitgebreid dagprogramma samengesteld waar professionals nieuwe inspiratie mee konden opdoen. Wat er allemaal geleerd is, lees je in het julinummer.

Λ

Interview Ralph Moorman

Interview Ralph Moorman

Ralph Moorman is gezondheidscoach. Zijn grote bekendheid kreeg hij door zijn eerste boek De hormoonfactor. Overgewicht en gezondheidsklachten kunnen volgens Ralph veroorzaakt worden door een verstoorde hormoonbalans en geen enkel ander dieet houdt hier voldoende rekening mee. Behalve boeken schrijven en lezingen/trainingsdagen geven over dit nieuwe inzicht, leidt Ralph Moorman ook vakmensen op met zijn 10 daagse opleiding tot Trainer. In dit nummer lees je hoe het in elkaar steekt en welke hormonen voornamelijk een rol spelen.

Λ

Erysipelas

Erysipelas

Erysipelas is een acute ontsteking van de huid. Synoniemen voor erysipelas zijn belroos en wondroos. Het is een specifieke vorm van cellulitis. Cellulitis is een ontsteking van de huid en de dieper gelegen delen van het onderhuidse weefsel (diepe subcutis). Het wordt gekenmerkt door een onscherp begrensde en snel uitbreidende roodheid en zwelling van de huid, pijn, koorts en malaise. Bij erysipelas is primair de dermis (lederhuid) aangedaan, maar ook de subcutis kan zijn aangedaan. De verwekker is in de meeste gevallen de bacterie Streptococcus pyogenes. In het aankomende nummer vind je meer informatie hierover.

Λ

Rug-, nek- en schoudermassage

Rug-, nek- en schoudermassage

) Cliënten vragen steeds vaker om een massage van hun rug, nek en schouders. De toename van het aantal klachten in dit gebied zijn onder andere te wijten aan het vele beeldschermwerk, is de ervaring van Rolf van Deursen, directeur van Mood Massage & Opleidingen in Amersfoort. Maar ook een onregelmatig leven en stress spelen daarbij een rol. Rolf: “Omdat deze klachten zo vaak voorkomen, is het voor de schoonheidsspecialist een uitgelezen kans om hier met deze behandeling op in te springen en zo ook direct het behandelaanbod te vergroten.” De step-by-step met uitleg vind je in het julinummer van Esthéticienne

Λ

Mooier door hypnose

Mooier door hypnose

Professionele hypnose is tamelijk onbekend in Nederland. We associëren hypnose nog vaak met bizarre shows of zweverige toestanden. Hypnosetherapeut Ina Oostrom is wars van zulke vooroordelen. Zij ontdekte in Amerika Hypnotic Beauty: een programma waarmee je door suggestie op een veilige manier mooier wordt. Hoe werkt dat? Dat lees je in het julinummer!

Λ

Sint-Janskruidmaceraat

Sint-Janskruidmaceraat

Sint-janskruid (of johanniskruid (Hypericum perforatum)) is een traditioneel geneeskruid met een fenomenale kracht om de huid te genezen. Het wordt vooral toegepast in de vorm van een maceraat ter behandeling van huidwonden en verbrandingen. In het julinummer lees je meer over deze krachtpatser en krijg je recepten om zelf toe te passen.

Λ

Ethiek: Meebetalen aan naamsbekendheid

Ethiek: Meebetalen aan naamsbekendheid

Via een van onze lezers ontvingen wij dit dilemma: “Ik heb een leuk merk en trouwe cliënten die bijna altijd producten kopen. Geen probleem tot nu toe. Maar… de firma die het merk verdeeld, heeft nu echter bedacht om de naamsbekendheid van het merk meer naar de consument toe te promoten. Leuk, zeker, maar ik moet daar aan meebetalen. Ze gaan adverteren in consumentenbladen en daar komt mijn naam helemaal niet in voor, maar ze houden vol dat het uiteindelijk ook voor mij meer cliënten gaat opleveren. Ik zit hier helemaal niet op te wachten. Het is hun marketingbeleid, niet de mijne. Maar ze staan er op. Wat nu?”

Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Boek 'Charismatische vrouw, hoe haal je het maximale uit jezelf'

Lezersaanbieding: Boek 'Charismatische vrouw, hoe haal je het maximale uit jezelf'

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we auteurs Lizet van Triet en Lorraine Vesterink bereid gevonden om vijf exemplaren van het boek 'Charismatische Vrouw, hoe haal je het maximale uit jezelf' weg te geven.

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Nummer 7, juli 2015

Editorial Inspiratie!
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Spotlight Désirée Janssen
Op de werkvloer Grada van Welzen
Workshop Terugblik Esthéticienne Academy: Het gezicht is de spiegel van ons binnenste
Sales Verkoopsucces anno 2015
Reportage Esthetique in Bergeijk
Starten Blijf op koers (I)
Esthéticienne Academy Meer resultaat in jouw salon!
Visagie Summer love
Financieel Het minimumloon
Column Vier of acht handen en geen mond
Spa culinair Rozenjam
Chain reaction Jacqueline Lissenburg van Anbos
Op uw gezondheid Superfoods (II)
Productnieuws Nieuwe producten


Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 7 augustus 2015.