Λ

Grenzeloze beursinspiratie

Grenzeloze beursinspiratie

Wil je op hoogte blijven van alle (inter)nationale ontwikkelingen binnen je vakgebied, dan is een bezoek aan een vakbeurs over de grens zeker de moeite waard. Voordat in Nederlands het beurzenaanbod losbarst, vinden er op korte termijn nog drie prominente internationale vakbeurzen plaats. In het februarinummer vatten de hoogtepunten voor je samen.

Λ

Psoriasis

Psoriasis

Het is handig om naast de ontstaanswijze en verschillende vormen van psoriasis enige kennis te hebben over de behandeling ervan. Met name omdat psoriasis zo veel voorkomt. Mensen met psoriasis schamen zich meestal erg voor hun huidziekte. In de vorige editie van Esthéticienne werd de achtergrond, het ontstaan en de diverse varianten van psoriasis besproken. Omdat de behandelingsmogelijkheden voor mensen met psoriasis uitgebreid en divers zijn, komen ze in het februarinummer apart aan bod.

Λ

Gebreksziekten: terecht ‘vergeten’?

Gebreksziekten: terecht ‘vergeten’?

Gebreksziekten zoals scheurbuik, pellagra, beriberi en rachitis zijn in de vergetelheid geraakt. Maar zijn ze volledig uitgebannen? Nee. Subklinische scheurbuik (de gebreksziekte van vitamine C) komt nog gewoon voor. Ook rachitis (gebreksziekte van vitamine D) is minder ver weg dan we denken. Hoe zit dat? En met welke (uiterlijke) verschijnselen gaat dit gepaard? Je leest het in het februarinummer!

Λ

Panniculosemassage

Panniculosemassage

De anticellulitebehandeling van de Italiaanse fysiotherapeut Dante Menarini vormt de basis van de panniculosemassage van benen en billen die trainer Karin van Wingerden bij Mikos geeft. Hiermee bestrijdt zij de bobbelige structuur in de huid en in het onderhuidse bindweefsel. Karin: “Het is een mooie behandeling voor in het schoonheidsinstituut. Ruim voor de zomer krijgt de cliënt strakkere benen en billen door middel van een kuur van minimaal vijf behandelingen.” Karin legt het stap-voor-stap uit in het aankomende nummer van Esthéticienne.

Λ

Het belang van bloggen

Het belang van bloggen

Een blog op je site is belangrijk, aldus Karin Ramaker: “Je kunt je cliënt laten profiteren van jouw kennis. Je kunt alleen daardoor er al voor zorgen dat je cliënt beter met zijn huid en/of gezondheid omgaat. Door jouw verhaal te delen, kun je je (potentiële) cliënt helpen.” Door middel van je blog kun je jouw instituut nog beter op de kaart zetten en jouw doelgroep laten weten waarvoor ze bij jou terecht kunnen. Karin, heel beslist: “Jouw verhaal doet ertoe!” Maar, hoe moet dat dan, bloggen? Je leest het in het aankomende nummer!

Λ

Online marketingtrends

Online marketingtrends

Het jaar 2016 is begonnen en dat betekent ook de start van een nieuwe jaarplanning voor je online marketingactiviteiten. Ben jij al bezig met de marketingplannen voor je salon? Dan wil je vast weten met welke marketingtrends je rekening moet houden. Want naast je omzet- en marketingdoelstellingen, is het ook belangrijk om de huidige en komende trends mee te nemen in je marketingplan. Daarom zet Esthéticienne in het februarinummer voor jou de belangrijkste online marketingtrends voor 2016 op een rijtje.

Λ

Ethiek: Misverstand! En nu?

Ethiek: Misverstand! En nu?

Van een van onze lezers ontvingen we de volgende kwestie: “Onlangs had ik een cliënt voor permanente make-up. Ze heeft hiervoor de eerste keer betaald, waarbij de tweede behandeling altijd is inbegrepen. Nu heeft mijn medewerkster haar uitgelegd dat ze bij een uitbreiding van PMU (op de ogen) in aanmerking komt voor een combinatiekorting. Daar ging ze graag op in. Maar wat blijkt nu? Ze wil de PMU voor de ogen niet afrekenen, omdat ze van mening is dat ze daar de vorige keer al voor had betaald en dat de medewerkster haar verkeerd heeft ingelicht. Nu zijn wij altijd heel duidelijk, maar ze weigert te betalen (terwijl zowel de wenkbrauwen als de ogen zijn behandeld). Wat nu?”

Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Snow algae serums van Nouvital

Lezersaanbieding: Snow algae serums van Nouvital

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Nouvital Cosmetics bereid gevonden om tien snow algae serums weg te geven .

Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Nummer 2, februari 2016

Editorial Bloggen maar!
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Spotlight Jan Arends
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Op de werkvloer Johanna van Lieshout
Sales Val op in 2016
Reportage Esther Bredewold
Medisch Voorbereid op wintersport
Workshops Peelings in the picture
Visagie Lente/zomerlook
Starten School je in ondernemerschap (II)
Fitcoach Vraag & antwoord
Financieel Schenkingsvrijstelling eigen woning
Aromatherapie Aromatherapie van A-Z
Spa culinair Aromatische dukkah-kruidenmix
Chain reaction Jolanda en Danny van Uvacare
Productnieuws Nieuwe producten

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 22 maart.