Λ

Een slechte adem?

Een slechte adem?

Sommige mensen doen hun fysieke aantrekkingskracht teniet door een slechte adem, ook wel bekend als Halitose. Hoe ontstaat een slechte adem? Daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn, zoals een beslag op de tong, ontstoken tandvlees of problemen in de keel-neus-oor-regio. Maar belangrijker: wat is er aan te doen? Je leest het in het juninummer.

Λ

Huidkanker: maligne melanoom

Huidkanker: maligne melanoom

Een melanoom is een vorm van huidkanker die uitgaat van pigmentcellen. Een melanoom kan ontstaan uit goedaardige moedervlekken, al is de kans hierop per moedervlek erg klein. Verder kan het ontstaan uit onrustige moedervlekken of ‘spontaan’ uit de normale huid waar van tevoren geen moedervlek was opgemerkt. Hoe ontstaan ze, hoe zien ze er uit, waar moet je op letten en welke behandelingen zijn er? In het juninummer van Esthéticienne lees je er meer over.

Λ

Smartphone syndroom

Smartphone syndroom

Ook cliënten in het schoonheidsinstituut hebben last van het smartphonesyndroom. Dit is onder meer herkenbaar aan vermoeide ogen, beperkte bewegingen van armen en schouders en hoofdpijn. Speciaal voor het juninummer van Esthéticienne beschrijft de Japanner Shigeru Onoda enkele van zijn technieken.

Λ

De zonnige kant van de zon

De zonnige kant van de zon

Zonnebrand moet je voorkomen. Dat is evident. Toch blijken uvb-stralen onverhoopt ook een zonnige kant te hebben. Ze zorgen voor de aanmaak van twee belangrijke stoffen: Vitamine D en stikstofoxide. Uit onderzoek blijkt ook dat stikstofoxide een krachtige bloeddrukverlager is. In het juninummer legt Dr. Leonard Hofstra de voordelen van de zon uit.

Λ

De thermale baden van Budapest

De thermale baden van Budapest

De hoofdstad van Hongarije, Budapest, staat bekend om haar maar liefst 118 warmwaterbronnen. Per dag ontspringt er meer dan 70 miljoen liter warm mineraalwater. In de vele kuurbaden vind je ook geneeskrachtige bronnen. De hoogste tijd voor Esthéticienne om hier eens in te duiken.

Λ

Ethiek: Cliënten eisen me op

Ethiek: Cliënten eisen me op

Een schoonheidsspecialist uit het noorden van het land vraagt het panel om advies: “Ik kreeg het erg druk in de salon en daarom heb ik sinds kort een medewerkster. Ik heb haar zelf ook goed opgeleid en ze behandelt prima. Ze werkt nog niet zo geroutineerd als ik zlef, maar cliënten betalen voor haar behandelingen dan ook wat minder. Toch lukt het me niet om haar agenda vol te plannen. Alleen nieuwe cliënten kan ik aan haar ‘kwijt’. Mijn oude cliënten willen nog steeds allemaal door mij zelf geholpen worden, terwijl ik zo had gehoopt het wat rustiger aan te kunnen doen… Wat moet ik doen? Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: delilah cosmetics Sunset Matt Bronzer

Lezersaanbieding: delilah cosmetics Sunset Matt Bronzer

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we delilah cosmetics bereid gevonden om de Sunset Matt Bronzer weg te geven ter waarde van €42,50. We mogen vijf van deze bronzer in de kleur Medium Dark weggeven. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer


Editorial Verandering is goed

Actueel Nieuws en nieuwtjes

Spotlight Liesbeth Feron

Agenda Wie, wat, waar op beautygebied

Op de werkvloer... Karmelita Gischler 

Actueel Nieuws en nieuwtjes

Sales De magie van een prijs

Ethiek Cliënten eisen me op!

Reportage Salon Wagenaar in Badhoevedorp

Gezondheid Een slechte adem?

Medisch De huid is de spiegel van de ziel

Dermatologie Huidkanker (III): Maligne melanoom

Innovaties Nieuwe cosmetica-ingrediënten: trend of revolutie

Massage Smartphonesyndroom

Visagie Reflex

Zakelijk Een eigen zaak starten

Financieel Doorwerken na de aow-gerechtigde leeftijd

Starten Investeer in jezelf

Lifestyle De zonnige kant van de zon

Buitenland De Algarve omarmt Monchique Cosmetics

Spa De thermale baden van Budapest

Aromatherapie Aromatherapie van A-Z

Spa culinair Worteltaartje

Fitcoach Vraag & antwoord

Chain reaction Angela van Eck

Productnieuws Nieuwe producten

Lezersaanbieding delilah cosmetics Sunset Matt Bronzer