Λ

Brood, daar zit wat in

Brood, daar zit wat in

Brood staat in toenemende mate onder verdenking, met dank aan boeken zoals ‘De voedselzandloper’ en ‘Broodbuik’. Maar hoe zit het nou precies? Zijn het altijd de gluten? En hoe zit het met alternatieven voor tarwe, zoals spelt en haver? Een uitleg op basis van feiten.

Λ

Constitutioneel (atopisch) eczeem

Constitutioneel (atopisch) eczeem

Eczeem is een algemeen bekende huidaandoening. Vrijwel altijd wordt in de volksmond met eczeem het atopisch eczeem bedoeld. Het komt voor bij alle leeftijden en in verschillende verschijningsvormen op diverse plaatsen van het lichaam. Dermatoloog Stijn Kouwenhoven licht je deze huidaandoening nader toe.

Λ

Helix massage

Helix massage

Angeline Mau-Asam kiest samen met haar cliënt de meest passende massage voor dat moment, mede aangepast aan het jaargetijde en de buitentemperatuur. Deze schoonheidsspecialiste en trainster pur sang heeft een heel scala aan mogelijkheden waaruit ze kan kiezen. Zo kan zij steeds iets nieuws aanbieden en blijft ook de cliënt nieuwsgierig en verwachtingsvol naar de behandeling in haar salon in Woubrugge uitkijken. Stap-voor-stap demonstreert ze de helixmassage. Deze werkt harmoniserend, maakt het weefsel los en geeft een milde stimulatie.

Λ

Wees ambitieus én een rolmodel

Wees ambitieus én een rolmodel

Netwerken is van belang om contacten op te doen, te horen hoe anderen ondernemen en om nieuwe cliënten te ontmoeten. Samen met meer dan duizend zakenvrouwen luisteren naar inspirerende sprekers, dat is ook boeiend, interessant en zeer leerzaam. Dat gebeurde kort geleden tijdens de Innovation Summit van TheNextWomen waar Koningin Máxima de dag opende met een bezielende speech. Zij sprak over het belang van vrouwen die ondernemen én over de problemen en mogelijkheden die zij daarbij tegenkomen.

Λ

Bewegen voor een jonger hart en stralendere huid

Bewegen voor een jonger hart en stralendere huid

Bewegen is belangrijk, zo blijkt uit veel wetenschappelijk onderzoek. Ook hoogleraar cardiologie Leonard Hofstra is een groot pleitbezorger daarvan, want het is goed voor hart en vaten. En het blijkt ook goed te zijn voor de gezondheid van de huid.

Λ

Cryotherapie tegen vetophopingen

Cryotherapie tegen vetophopingen

Cryotherapie is het toepassen van (extreme) koude als behandeling voor uiteenlopende klachten. Voorheen was cryotherapie vooral bekend door vriesbehandelingen van bijvoorbeeld wratten. Tegenwoordig wordt het vooral ingezet ten behoeve van gezondheid, schoonheid, of voor het verminderen van vetcellen. Cryoklinieken en schoonheidssalons bieden dan ook steeds vaker cryobehandelingen aan om plaatselijk vet weg te krijgen. Hoe werkt dit? Esthéticienne dook in de koude wereld van bevriezing en keek mee met een kuur  van zes behandelingen met de Cryo21 van Fit4future.

Λ

Ethiek: Cliënt is koning(in)?

Ethiek: Cliënt is koning(in)?

Wat doe je als je cliënt een heel andere mening heeft dan jij? Een schoonheidsspecialist uit het westen worstelt met twee eigenzinnige dames in haar salon: “Ik voorzie mijn cliënten altijd van uitgebreid productadvies, wat afgestemd is op het huidtype en hun wensen. Vrijwel iedereen vertrouwt hierin op mijn professionele oordeel. Twee vrouwen in mijn salon hebben echter hun eigen, speciale wensen. Zij zijn van hun vorige specialist gewend om een specifieke verzorgingslijn te gebruiken, en blijven daarbij. Gelukkig kopen ze deze producten bij mij in, maar ik weet dat ik zoveel meer met hun huid kan bereiken. Bovendien merk ik dat de producten hun huid weinig goed doet. Ik voer de gelaatsbehandelingen dan ook echt met tegenzin uit. De dames zijn er helemaal gelukkig mee, maar ik vind hun huid geen reclame voor mijn zaak. Mijn subtiele hints hebben geen effect. Wat adviseert het panel mij? Is de cliënt altijd koning(in)?” Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: uitgebreid Mavala-nagelpakket

Lezersaanbieding: uitgebreid Mavala-nagelpakket

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Snel Import bereid gevonden om vijf uitgebreide nagelpakketten van Mavala weg te geven ter waarde van €110. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

 

Editorial Toekomstperspectief
Actueel Nieuws en nieuwtjes
Spotlight Ina Liewes
Agenda Wie, wat, waar op beautygebied
Op de werkvloer Sarah den Boer
Beursactie Win een huidanalyseapparaat van Ionto Comed
Sales After sales, het nieuwe verkopen
Reportage Pure Beautycenter Eindhoven
Beurzen Aankondiging Vakbeurs Uiterlijke Verzorging en Estetika
Vooruitblik Beautyspot.nl live edition
Exposanten Wie staat waar in Utrecht
Noviteiten Nieuwtjes op de beurs
Medisch Het verschil tussen acne en rosacea
Gezondheid Suiker: het 'nieuwe tabak'?
Workshop Gezichtsdiagnose
Opmerkelijk Dermatoloog op 'huisbezoek' in zorgcentra
Advertorial Alpha-H
Financieel Rentemiddeling
Starten Wees ambitieus en een rolmodel
Zakelijk Heb je conformité Européenne of ga je het schip in?
Visagie Fall
Buitenland Spamassage Budapest
Voeding Wat AGE's in de huid vertellen
Fitcoach Hoe kan ik mij thuis beter ontspannen?
Aromatherapie Aromatherapie van A tot Z
Spa culinair Aromatische chocoladebonbons
Productnieuws Nieuwe producten
Lezersaanbieding Uitgebreid Mavala-nagelpakket

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 14 oktober.