Nummer 10, oktober 2016

Nummer 10, oktober 2016

Cover credits: Sothys. Model: Olivia Drouot, Fotograaf: Jean-François Verganti. www.sothys.nl

 

Λ

Marjolein van der Zwan van Jou Schooheidssalon

Marjolein van der Zwan van Jou Schooheidssalon

Marjolein van der Zwan (51) zit al twintig jaar in het beautyvak. Na jarenlang vanuit huis te hebben gewerkt, koos ze vorig jaar voor een salon op een andere locatie. Jou Schoonheidssalon is gevestigd in een bruisend deel van Den Haag, waar Marjolein een heel gevarieerde cliëntenkring heeft opgebouwd. “Cliënten behouden is veel belangrijker dan nieuwe cliënten krijgen”, aldus Marjolein.  In het oktobernummer lees je een interview met deze vakvrouw.

Λ

De behandeling van constitutioneel eczeem

De behandeling van constitutioneel eczeem

Eczeem is een algemeen bekende huidaandoening. Vrijwel altijd wordt in de volksmond met eczeem het atopisch eczeem bedoeld. Het komt voor bij alle leeftijden en in verschillende verschijningsvormen op diverse plaatsen van het lichaam. In de vorige editie werd de aandoening inhoudelijk besproken, in het aankomende nummer komt de behandeling aan bod.

Λ

An Shen massage

An Shen massage

Met de An Shen hoofd-, nek- en schoudermassage wordt ontspanning en rust aan het hoofd gegeven. De grepen uit beide delen kun je ook in je eigen massage integreren. Bij de An Shen pas je op de acupunctuurpunten in een heel rustig tempo, zachte energetische massagetechnieken toe. Meer weten over deze massage? Je leest het in het in dit nummer.

 

Λ

Gespot op de najaarsbeurs

Gespot op de najaarsbeurs

Van 10 tot en met 12 september stond de Jaarbeurs Utrecht in het teken van Beautyspot.nl Live Edition. Het goede weer droeg er helaas mede aan bij dat vooral op de zaterdag het bezoekersaantal aanzienlijk lager was dan gebruikelijk. Gelukkig maakte de wat hogere opkomst op de zondag dit weer enigszins goed. Voordeel was dat er meer aandacht was voor de bezoekers, zij konden op hun gemak kennis maken met het uitgebreide aanbod van de exposanten. In het oktobernummer lees je wat er allemaal te beleven viel.

Λ

De nieuwe najaars/winter make-up looks

De nieuwe najaars/winter make-up looks

Als er iets leuk is aan een nieuw seizoen, dan zijn dat wel de nieuwe modecollecties en de bijpassende make-upkleuren. Graag presenteren we je in het aankomende nummer de looks van de verschillende make-uphuizen. We wensen je veel inspiratie en kleurplezier!

Λ

Ethiek: Vakantieverhalen

Ethiek: Vakantieverhalen

Een van onze lezeressen kreeg te maken met een nare reactie op haar enthousiaste vakantieverhaal: “Vakanties zijn een populair gespreksonderwerp in mijn salon. Ik laat cliënten altijd uitgebreid vertellen over hun ervaringen. Soms vragen ze ook aan mij waar ik ben geweest. Toen ik laatst vertelde dat ik met het gezin de zomervakantie in Dubai had doorgebracht, reageerde een cliënt wel erg zuur: “Nou, als je zoveel verdient, kun je de prijzen hier wel eens verlagen.” Het klonk niet als grapje! Ik stond met mijn mond vol tanden en heb haar opmerking genegeerd. Heeft het panel advies hoe ik wél had moeten reageren?” Je leest op de forumpagina wat het panel haar adviseert.

Λ

Lezersaanbieding: Gratis kaartjes voor Debeautybeurs.nl

Lezersaanbieding: Gratis kaartjes voor Debeautybeurs.nl

Als blijk van onze waardering voor je abonnement op Esthéticienne willen we je graag iets extra’s bieden. Daarom hebben we Debeautybeurs.nl bereid gevonden om tien maal twee vrijkaarten weg te geven ter waarde van €50. Lees snel verder op de productenpagina!

Λ

Verder in dit nummer

Editorial Gezond de herfst in

Actueel Nieuws en nieuwtjes

Spotlight Ankie Willems

Agenda Wie, wat, waar op beautygebied

Sales De dodelijke missers in verkoop

Ethiek Vakantieverhalen

Reportage Jou Schoonheidssalon

Terugblik Beautyspot.nl live edition

Medisch Medische communicatie

Dermatologie Behandeling van constitutioneel eczeem

Massage An Shen-massage (I)

Looks De nieuwe winterlooks 2016/2017

Visagie Max Sensation

Care cosmetics Reviderm Skinneedler

Zakelijk Keur en merk

Starten Generatie Z als cliënt én als ondernemer

Financieel Mijn bedrijf is mijn  pensioen

Marketing Snapchat, snap jij het?

Lifestyle Bewegen voor een jonger hart en stralender huid (II)

Voeding Vegetarisch: onvolledig of niet?

Aromatherapie Aromatherapie van A-Z

Spa culinair Tomaten/paprikasoep

Chain reaction Joyce Golverdingen

Fitcoach Wanneer kan je het beste ontslakken?

Productnieuws Nieuwe producten

Lezersaanbieding Vrijkaartjes voor  Debeautybeurs.nl

Het volgende nummer van Esthéticienne verschijnt rond 18 november.