Mediakit Esthéticienne  |  Doelgroep & bereik

DOELGROEP

Esthéticienne richt zich primair op schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten. Maar ook op spa’s, zonnestudio’s en wellnesscentra in Nederland en België. De lezer van Esthéticienne leest het vakblad vooral om vakinhoudelijke informatie (92%) en actuele branche-informatie (79%). Productinformatie (78%), ervaringen van vakgenoten (77%) en vernieuwingen in het vakgebied scoorden ook hoog (93%). Bij vier van de vijf abonnees wordt de onafhankelijkheid van de redactie genoemd. Bijna 95% vindt dat de inhoud van het blad voldoet aan de verwachtingen. En bijna de helft van de abonnees is jonger dan 45 jaar. Negen van de tien abonnees heeft een eigen salon.
 

LEZEN EN MEELEZEN

De gemiddelde lezer besteedt 48 minuten aan elk nummer van Esthéticienne. Het vakblad wordt vaak in de salon gelegd en heeft daardoor een hoge meeleesfactor. Naast de eigenlijke abonnee of eerste lezer zijn er nog 3,5 meelezers.

 

IJKPERSOON

Esthéticienne richt zich in heel algemene zin op een zogenoemd ‘ijkpersoon’, een gefingeerde gemiddelde lezer/abonnee: 

Anne van der Laar (39), heeft al een aantal jaar een eigen salon in een middelgrote plaats. Ze heeft een vaste klantenkring die regelmatig bij haar een behandeling ondergaat. Anne heeft zich de laatste jaren ontwikkeld door iedere keer nieuwe schoonheidsbehandelingen aan te bieden. Maar ook andere behandelingen zoals massages, nagel- en voetverzorging. Ze heeft een goede basisopleiding op het gebied van schoonheidsverzorging en volgt regelmatig vervolgcursussen en opleidingen voor nieuwe technieken. Ook op het gebied van bedrijfsvoering houdt zij haar kennis op pijl door het lezen van vakgerelateerd nieuws. Ze doet graag kennis op, zowel binnen als buiten haar eigen vakgebied en laat zich inspireren door trendsetters in de branche.

 

BEREIK

Esthéticienne verschijnt 12 keer per jaar in een verspreide oplage van 6.500 exemplaren en bereikt maandelijks 22.500 mensen die in uiterlijke verzorging zijn geïnteresseerd.

De website van Esthéticienne wordt bezocht door gemiddeld 3.500 unieke bezoekers per maand en genereert 5.800 pageviews per maand. BeautyWeb is een portal voor de beautybranche en Esthéticienne maakt daar onderdeel van uit. BeautyWeb wordt door 35.000 unieke bezoekers per maand bezocht en levert 58.000 pageviews per maand op.