Beautysalon Nieuws

Make-up kampioenschappen 2009

Make-up kampioenschappen 2009
Tijdens de vakbeurs Beauty Trade special op 28, 29 en 30 maart 2009 in Utrecht organiseren de vakbladen Visagie en Esthéticienne in samenwerking met VNU Exhibitions en de BT & EA weer de jaarlijkse Nederlandse Make-Up Kampioenschappen.
Op zaterdag 28 maart kun je je uitleven op de opdracht ‘Trendmake-up voor de jetset’, waarmee je een prachtige uitgaansmake-up creëert voor de zelfverzekerde vrouw die zich laat omringen door rijkdom en luxe in een prachtige ambiance. Je hebt hiervoor een uur voorbereidingstijd in de backstage en een uur werktijd op het podium.
Op zondag 29 maart is het thema ‘Neon 80’s’, waarmee je je kunt loslaten op kleuren die knallen en het gezicht tot leven laten komen. Een expressieve make-up, waarbij je je niet laat belemmeren door vooroordelen. Voor de voorbereiding in de backstage krijg je een uur de tijd en een uur werktijd op het podium.
In de categorie bodypainting op maandag 30 maart is het thema ditmaal 'Dutch Delight'. Een thema dat eigenlijk helemaal geen toelichting behoeft. Voor de voorbereidingen in de backstage is 1,5 uur beschikbaar en dezelfde tijd voor de finishing touch op het podium. De winnaar in deze categorie mag zich een jaar lang Benelux Make-Up Artist 2009 noemen.
In elke categorie zijn mooie prijzen te verdienen: 1e prijs een geldbedrag van ¤250 en een fraaie trofee, 2e prijs ¤150 en een trofee en de 3e prijs ¤100 plus een trofee. Per categorie ontvangen de tien hoogst geëindigde deelnemers een op naam gestelde oorkonde. Alle deelnemers ontvangen een herinnering aan de wedstrijd.
In de eerste twee categorieën is plaats voor maximaal 48 deelnemers, bij bodypainting maximaal 36. Wil je meedoen, vraag dan een inschrijfformulier via tel. 020-6916666, of download het deelnameformulier op www.visagie.nl.

Een aantal tips alvast: lees het wedstrijdreglement en zeker de opdracht goed door, want dat kan punten schelen tijdens de wedstrijd! Zorg voor een goed model, dat bij de opdracht past en zich ook gemakkelijk op de catwalk kan bewegen. Verdiep je in de actuele trends, want daarop zal worden gelet bij de beoordeling. Ook op hygiënisch werken zal de jury kritisch toezien.