Beautysalon Nieuws

Uitslag Nederlandse Make-up Kampioenschappen

Uitslag Nederlandse Make-up Kampioenschappen

Op zaterdag 28 maart vond voor de 19e keer het Nederlands Make-up Kampioenschap plaats met als opdracht ‘Trendmake-up voor de jetset’, een prachtige uitgaansmake-up voor de zelfverzekerde vrouw die zich laat omringen door rijkdom en luxe in een prachtige ambiance. Angélique Stapelbroek uit Hengelo eindigde op de eerste plaats, Annemieke Meijer uit Vlissingen als tweede en Lisanne Veen uit Huizen als derde.
Op zondag 29 maart was het thema ‘Neon 80’s’, waarmee de deelnemers zich konden loslaten op kleuren die knallen en het gezicht tot leven laten komen. Een expressieve make-up, waarbij je je niet laat belemmeren door vooroordelen. Mariska de Jong uit Breda ging met de hoogste eer strijken, Angélique Stapelbroek (de nummer 1 van zaterdag!) werd tweede en Samantha van de Ven uit Den Haag derde.
Op maandag 30 maart vond het Nederlands Kampioenschap bodypainting plaats, met als thema ‘Dutch Delight’. Een thema dat eigenlijk helemaal geen toelichting behoeft. De winnaar in deze categorie mag zich een jaar lang Benelux Make-Up Artist 2009 noemen. Loes Verstappen uit Tegelen won de eerste prijs, Florence de Bever uit Kaatsheuvel werd tweede en Syl Verberk uit Baarle-Nassau werd derde. Het programma Man bijt hond, dat in het seizoen 2008-2009 tien jaar bestaat kwam een reportage van dit kampioenschap maken. Bij wedstrijden staat altijd de nummer 1 centraal, maar in het 10e jubileumseizoen van Man bijt hond wordt uiteraard de nummer 10 in het zonnetje gezet. De 10e plaats was voor Jacklyn Suiskens met haar model Abbey. Zij ontvingen van het programma een mooie bos bloemen, een fles champagne en een rozet.
De Nederlandse Make-Up Kampioenschappen 2009 werden georganiseerd door de vakbladen Visagie en Esthéticienne in samenwerking met VNU Exhibitions en de BT & EA en vonden plaats tijdens de vakbeurs Beauty Trade special in Utrecht. Het evenement werd financieel mogelijk gemaakt door de BT & EA, de vereniging van leveranciers van schoonheidsspecialisten.